to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:07 | 08.05.2022

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Η κοινωνία ματώνει αλλά η κυβέρνηση ακόμη να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

Η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι υπάρχει δομικό πρόβλημα αφού υπολογίζει την επιστροφή ποσών από τον Δεκέμβριο. Ο πόλεμος όξυνε το πρόβλημα της ακρίβειας που όπως και η πανδημία έχει εξωγενείς αιτίες, Ωστόσο και στα δύο, επιταχυντής είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη


«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ η κοινωνία ματώνει. Τα 280 εκ. ευρώ που ανακοίνωσε ότι θα επιστραφούν σε 4,2 εκ. καταναλωτές είναι, μεσοσταθμικά, ένα πολύ χαμηλό ποσό. Η κυβέρνηση έχει αυτοπαγιδευθεί στην επικοινωνιακή διαχείριση που έχει επιλέξει για όλα τα μείζονα θέματα. Το έκανε και με τα καύσιμα. Θυμάστε επίσης και το πρώτο ένσημο που είχε εξαγγείλει 600 ευρώ που ήταν τελικά για έξι μήνες, δηλαδή 100 ευρώ το μήνα».

Αυτά επεσήμανε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

«Η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι υπάρχει δομικό πρόβλημα αφού υπολογίζει την επιστροφή ποσών από τον Δεκέμβριο. Ο πόλεμος όξυνε το πρόβλημα της ακρίβειας που όπως και η πανδημία έχει εξωγενείς αιτίες, Ωστόσο και στα δύο, επιταχυντής είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.

«Μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει φορολογήσει ακόμη τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και όλα τα χρήματα των αποζημιώσεων προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Την Πέμπτη έχουμε καλέσει τον πρόεδρο της ΡΑΕ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να δώσει απολογιστικά στοιχεία. Τα στοιχεία υπάρχουν αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει χρήση¨, τόνισε.

«Κάθε μέτρο που έρχεται και συμβάλει στην ελάφρυνση των πολιτών είναι θετικό. Είναι όμως πολύ αργά και πολύ λίγο. Επισημαίνω και μια παράμετρο δημοσίου ενδιαφέροντος. Κινδυνεύουν όλες οι Δημοτικές επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, από την ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα αλλά για το θέμα αυτό που συνάπτεται και με την τιμή του νερού, η κυβέρνηση δεν είπε τίποτα», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)