to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

(Έως και) 600 ευρώ

Δεν απαντήθηκε, το γιατί η κυβέρνηση επέτρεψε τη στυγνή και απροκάλυπτη λεηλασία εδώ και εννέα μήνες, με πρωταγωνιστή τη διοίκηση που έχει διορίσει στη ΔΕΗ


Εντάξει λοιπόν, ο κόσμος δεν χρειάζεται να καταλάβει πολλά. Αρκεί να εμπεδώσει ότι θα πάρει 600 ευρώ («ουρανοκατέβατα» που λένε και οι εταιρείες) και ότι καταργείται η ρήτρα. Αυτά κρίθηκαν αρκετά για να ανακοπεί η δημοσκοπική κατάρρευση της Ν.Δ. και να σταματήσει το ουρανόμηκες κράξιμο που τρώει εδώ και καιρό η κυβέρνηση για τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Παρεμπιπτόντως, πίσω από το «600 ευρώ» εκφωνήθηκε μασημένα ένα «έως και...», με πολύ ψιλά γράμματα, όπως αναγράφεται η προσαύξηση 0,99 δίπλα στην τιμή, στα καρπούζια που πωλούνται υπαίθρια.

Δεν απαντήθηκε, βέβαια, το γιατί η κυβέρνηση επέτρεψε αυτή τη στυγνή και απροκάλυπτη λεηλασία εδώ και εννέα μήνες, με πρωταγωνιστή τη διοίκηση που έχει διορίσει στη ΔΕΗ. Γιατί την κάλυψε με αισχρά ψέμματα, διαβεβαιώνοντας τον κόσμο ότι δεν υπάρχει υπερκεδροφορία, για όλα φταίει ο πόλεμος, η ρήτρα είναι για το καλό του και ο τζάμπας πέθανε.

Δεν απαντάται γιατί η κυβέρνηση χαμηλώνει συνεχώς τον πήχη για τη φορολόγηση των υπερκερδών, που τελικά υπάρχουν, αλλά η ΡΑΕ αδυνατεί να τα προσδιορίσει.

Και γιατί αυτά τα λεφτά, που υπολογίζονται γύρω στα 400 εκατομμύρια, δίνεται στις εταιρείες χρόνος μέχρι τον Ιούλιο να τα ξαναβγάλουν. Και, τέλος, κανένας δεν λέει στον κόσμο ότι διαφορά στους λογαριασμούς του θα αρχίσει να βλέπει σταδιακά από το φθινόπωρο και μετά.

Δεν πειράζει, (έως και) 600 ευρώ είναι αυτά. Γιατί να ασχολούμαστε με λεπτομέρειες;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)