to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:58 | 06.05.2022

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: «Τo υπάκουο παιδί και ο απομονωμένος γείτονας...»

«..Ο Κυρ. Μητσοτάκης, ακολουθώντας την πολιτική του "υπάκουου παιδιού" και του "προκεχωρημένου"φυλακίου της Δύσης, συνεχίζει να λέει ψέματα στον Ελληνικό λαό, υιοθετώντας το αφήγημα περι διεθνούς απομόνωσης της Τουρκίας», σημείωσε ο Δημ. Βίτσας μιλώντας στον Eλλάδα FM


Ο Δημ. Βίτσας επισήμανε σε άλλα σημεία της συνέντευξής του:

«Είμαι ανήσυχος, τόσο για αυτά που συντελούνται στην Ουκρανία και στον υπόλοιπο κόσμο, βρισκόμενοι υπό την απειλή ενός ιδιότυπου Γ΄ Παγκόσμιου πολέμου, όσο και γιατί αρχίζουμε να συζητούμε περί ΄΄περιορισμένης΄΄ χρήσης πυρηνικών όπλων .

Επίσης δεν παύει να είναι ανησυχητική, η διαρκής επίκληση της Τουρκίας στη "γαλάζια πατρίδα"και στις παράνομες διεκδικήσεις της, κάνοντας ενέργειες με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει στο μέλλον.

Σήμερα η Τουρκία προσπαθεί να πάρει αεροσκάφη F-16 Viper, σαν αυτά που διαθέτει η χώρα μας χάρη στο πρόγραμμα που αποφάσισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα αναβιώνει την υπόθεση προμήθειας από τη μεριά της των F-35. Κάτι που φυσικά εμείς πρέπει να αποτρέψουμε.

Η νέα 5ετής αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, ουσιαστικά ξαναφέρνει από το παράθυρο το ζήτημα των αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας, χωρίς να γίνονται καθαρά τα ανταλλάγματα από τις διευκολύνσεις προς το ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο κλπ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις διαπραγματεύσεις επι των ημερών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για την ετήσια ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, τουλάχιστον παίρναμε σαν αντάλλαγμα την υποστήριξή τους απέναντι στις πιέσεις του ΔΝΤ και της Τρόϊκας.

Στις παροτρύνσεις τους να πωληθεί η ΕΑΒ , εμείς κάναμε επαφές με το Αμερικανικό Πεντάγωνο και έτσι αποφύγαμε να τεθεί στο τραπέζι ξανά το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας.

Η δική μας αντίληψη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την πολεμική βιομηχανία της χώρας, περιλαμβάνει την δημιουργία μιας ΄΄ομπρέλας΄΄ της ΕΑΒ και των ΕΑΣ, με τη συμμετοχή των μεγάλων και μικρών ιδιωτικών εταιριών του χώρου ( κάτι που γίνεται σήμερα στη Φιλανδία). Υπάρχει δουλειά για όλους που όμως προϋποθέτει τουλάχιστον από την πλευρά της ΕΑΒ, την άμεση πρόσληψη 1000 ειδικευμένων εργαζομένων, κάτι που λόγω της σχέσης 5:1 ( αποχωρήσεις – προσλήψεις στο δημόσιο), επι των ημερών μας ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί.

Θα αποκτούσαμε λοιπόν με αυτό τον τρόπο ένα μεγάλο πλεονέκτημα και θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε και σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Αντίθετα, η λογική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τη δουλειά να την αναλαμβάνουν εργολαβικά ιδιωτικές εταιρίες και μάλιστα πολλές φορές με απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμό, όπως συνέβη πρόσφατα με τα εννέα C-130 και μάλιστα με το φόβο το παραγόμενο έργο να γίνει εκτός Ελλάδος, με υπέρογκο κόστος και με ότι σημαίνει αυτό για την οικονομία της χώρας μας.

Η μόνη λύση λοιπόν είναι να προκύψει μια προοδευτική-δημοκρατική κυβέρνηση στη χώρα, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές , ώστε πολύ πιο έμπειροι πλέον και με περισσότερη γνώση να δώσουμε τις λύσεις που ζητά η Ελληνική κοινωνία.

Με αφορμή τις εκλογές στις 15 Μαΐου 2022 για την εκλογή Προέδρου και ΚΕ στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θέλω να απευθύνω έκκληση στα μέλη και τους φίλους που είναι κοντά στο κόμμα, να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, δίνοντάς μας τη δύναμη να παλέψουμε για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων όπως πχ το κόστος της ενέργειας, των λοιπών λογαριασμών του νοικοκυριού εξ αιτίας της ακρίβειας κλπ.

Ας μετατρέψουμε λοιπόν αυτή τη διαδικασία σε γιορτή της δημοκρατίας, στέλνοντας παράλληλα στον κο Μητσοτάκη το μήνυμα ότι ο χρόνος τους τελειώνει…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)