to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:35 | 05.05.2022

Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο αρτοποιός που τα έψαλε στην κυβέρνηση και έβγαλε από τα ρούχα του τον υπουργό

Ο αρτοποιός Μιχάλης Σέκας που ήταν καλεσμένος στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ δεν μάσησε τα λόγια του. Περιέγραψε με απτό τρόπο το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει επαγγελματίες και καταναλωτές με την τιμή του αλευριού να έχει αυξηθεί κατά 100% και την τιμή του ψωμιού να είναι στα ύψη.


Όπως κατήγγειλε η τιμή του ψωμιού πήγε στο 1 ευρώ από 0,80 λεπτά και θα έπρεπε σύμφωνα με την έκρηξη στην τιμή του αλευριού να πάει στο 1,30 αλλά αυτό δεν είναι εφικτό καθώς «ο κόσμος δεν θα μπορεί να αγοράσει ψωμί και θα κλείσω».

Ο Μιχάλης Σέκας, κάλεσε την κυβέρνηση να χτυπήσει το πρόβλημα στην «καρδιά», στους εισαγωγείς των σιτηρών και να προχωρήσει σε επιδότηση καθώς η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου.

Ο αρτοποιός επεσήμανε ακόμα ότι πρέπει να υπάρχει ισονομία στους ελέγχους λέγοντας ότι δεν κάνει ελέγχους εκεί που πρέπει παρά μόνο στους μικρούς.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που δεν ήταν καλεσμένος στην εκπομπή αποφάσισε να παρέμβει τηλεφωνικά για να βγάλει ψεύτη και να λοιδορήσει έναν επαγγελματία που εξέφραζε την αγωνία του για τη δουλειά.

Του είπε ότι λέει ψέματα για τους ελέγχους ενώ στην πρότασή του για παρέμβαση στις τιμές σιταριού στους εισαγωγείς του απάντησε με περιφρονητικό ύφος λέγοντάς του ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιδοτεί και το ρεύμα και το ψωμί και ποιος ξέρει ποια άλλα αγαθά. Ο Μιχάλης Σέκας του απάντησε ότι αυτά είναι τα βασικά αγαθά, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ανεβάζει τους τόνους.

Στο άκουσμα της επιδότησης στο ρεύμα, ο αρτοποιός εξεμάνει λέγοντας στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι η επιδότηση δεν έχει φτάσει ακόμα στους επαγγελματίες και όταν φτάσει θα δουν εάν φέρνει αποτέλεσμα. Ρώτησε μάλιστα τον Άδωνι Γεωργιάδη για ποιο λόγο ξέφυγε η κατάσταση από την κυβέρνηση, χωρίς να πάρει απάντηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)