to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι πόνοι όλου του ντουνιά στη θράκα του μυαλού μου

Σε ένα δημοκρατικό αριστερό κόμμα και ειδικά στο συνέδριο πολλά λέγονται αλλά και πολλά δεν λέγονται όμως όλα αυτά αποτελούν βάσεις συνεννόησης, για να εξελιχθεί ο διάλογος με ιδέες, αντιθέσεις και συνθέσεις.


Μετά το συνέδριο, το κόμμα πρέπει να βγαίνει ενισχυμένο και με ετοιμότητα επίθεσης ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές. Οι πολίτες έχουν προσδοκίες αλλά κουράζονται με τους μηχανισμούς, τις διάφορες ιεραρχίες… κλπ.

Οι πολίτες θέλουν ένα σύγχρονο, προοδευτικό κόμμα της αριστεράς με ανοιχτές διαδικασίες και στοιχεία άμεσης δημοκρατίας! Όσα περισσότερα, τόσο το καλύτερο! Και να ξέρουν όλοι ότι εγώ δεν είμαι πάνω από σένα, ούτε εσύ πάνω από μένα, εδώ είμαστε όλοι, πάνω από τον εαυτό μας!

Οι αποφάσεις του συνεδρίου και το πρόγραμμα αποτελούν βασικά εργαλεία του διαλόγου με την κοινωνία, τους φορείς και τους πολίτες. Το προεκλογικό πρόγραμμα πρέπει να συνάδει με τις μετεκλογικές εξελίξεις αλλά και με τις δυναμικές που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, σε κάθε χρονική στιγμή!

Οι πολίτες ζορίζονται από την ακρίβεια, τα κυβερνητικά μέτρα και τις αντιλαϊκές πολιτικές! Νοιώθουν εγκλωβισμένοι και δεν τη βγάζουν! Στερούνται βασικών αγαθών και νοιώθουν το άγχος της επιβίωσης! Το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό με την συμμαχία των νεοφιλελεύθερων με τους ακροδεξιούς και μάλιστα μέσα στην σύγχρονη, πολύπλοκη διεθνή πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται και ανασχηματίζεται διαρκώς!

Δεν υπάρχει χρόνος αναμονής για τις προοδευτικές δυνάμεις. Πρέπει να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη νίκη ανοίγοντας νέους δρόμους, με τους πολίτες, με το λαό και για το λαό!

Πρέπει να ισχυροποιείται και να εξελίσσεται το δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο που θα αναπτύσσει δεσμούς με την κοινωνία των πολιτών!

Πρέπει να αδυνατίζομε την ακραία συντηρητική παράταξη με δράσεις και με συμμαχίες αλλά και να προκαλούμε φθορά στον αντίπαλο και διάβρωση στην πολιτική του ιδεολογία.

Αναπτύσσοντας την δυναμική μας, ο λαός θα πρέπει να νοιώσει ότι πριν τις εκλογές, ο προοδευτικός κόσμος θα νικήσει!

Κι επειδή του γέρου κόσμου η καρδιά καινούργιο αίμα θέλει, ας σταθούμε όλοι μαζί στο μετερίζι της ανθρωπιάς και στης τιμής το χρέος, για να δώσομε στο λαό μας εκείνα που από χρόνια του ανήκουν! Όλοι ξέρομε ότι οι συντηρητικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις του τα έχουν στερήσει και τον οδηγούν στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση! Και η συμμαχία τους με την ακροδεξιά κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα!

Διορθώνοντας τα λάθη και ανοίγοντας το αριστερό κόμμα στη κοινωνία, θα πρέπει να πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας,

Να σταματήσομε την υπερχρέωση των νοικοκυριών

Να δώσομε φως στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας

Να προστατεύσομε τη Φύση ενάντια στην κλιματική απορρύθμιση. Και να θυμόμαστε πάντα ότι οι παγκόσμιοι ολιγάρχες του πλούτου, σκοτώνουν το πλανήτη μας!

Για την Δημοκρατία και την πατρίδα μας

Για να πάρομε τη θέση που μας αρμόζει στο διεθνή χώρο, σύμφωνα με τις αρχές της Δημοκρατίας και της προόδου, της ειρήνης, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού.
Θα πρέπει να αντιμετωπίσομε τη διαχείριση της λαϊκής δυσαρέσκειας από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, που με το πρόσχημα «όλοι το ίδιο είναι», την οδηγούν στην αδράνεια και στην αποχή αλλά και σε σχήματα αρεστά σε αυτούς, όπως ειδικού σκοπού κυβερνήσεις, ανιαρές συμμαχίες κλπ

Εκλογές θα γίνουν και η προοδευτική παράταξη με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε συνεργασία με άλλες δημοκρατικές και οικολογικές δυνάμεις, θα πρέπει να δώσουν ελπίδα στο λαό και ότι από χρόνια του ανήκει!

Η εσωστρέφεια δεν μας αρμόζει! Με ανανέωση του δυναμικού, με ενότητα και κοινή πορεία όλων μαζί, με άψογες δημοκρατικές διαδικασίες, ας βαδίσομε όλοι μαζί και στις δεκαπέντε του Μάη, ας ξεκινήσομε όλοι μαζί τη πορεία στη νίκη!

Οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να κρύβουν ότι η κοινωνία εμπιστεύεται τις προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις και θα πρέπει με ενότητα, συμμαχίες και ποικίλες δράσεις να σηκώσομε ψηλά τον ήλιο της ελπίδας, για να στραφούν στο φως οι ηλίανθοι της πατρίδας μας!

(Αυτή περίπου ήταν η ομιλία που είχα προγραμματίσει να παρουσιάσω στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αφού δεν υπήρχε χρόνος τη παρουσιάζομε εδώ , σεμνά και ταπεινά)

* O Κωστής Μουδάτσος είναι μέλος της ΟΜ Μασταμπά Ηρκαλείου Κρήτης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)