to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:45 | 03.05.2022

Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: Η λεηλασία που κάνουν τα γαλάζια golden boys στη ΔΕΗ φέρει τη σφραγίδα Μητσοτάκη

«Κυβέρνηση Μητσοτάκη σημαίνει ένα πράγμα: ότι ο μήνας δεν βγαίνει», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr.


«Τα στοιχεία δείχνουν ότι από τον Μάρτιο του ‘21 μέχρι τον Μάρτιο του ‘22 το ρεύμα αυξήθηκε 79,3%», επισημαίνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «ακόμα και η αύξηση του βασικού μισθού που έκανε η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό». Ακόμα, δηλώνει ότι η άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να φορολογήσει τα «ουρανοκατέβατα κέρδη» των εταιρειών ενέργειας «δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση προστατεύει την αισχροκέρδεια».


Χαρακτηρίζοντας «αστεία επικοινωνιακά παιχνίδια» τις επιπλήξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στους υπουργούς της κυβέρνησης, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημειώνει: «η ρήτρα αναπροσαρμογής, η βίαιη απολιγνιτοποίηση, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι επιλογές Μητσοτάκη». «Ακόμα και η ακραία και χυδαία λεηλασία που κάνουν τα γαλάζια golden boys στη ΔΕΗ φέρει τη σφραγίδα Μητσοτάκη», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι «οι κάρτες έχουν βγει από τους πολίτες και είναι κόκκινες, για τον κ. Μητσοτάκη και την πολιτική του».


«Η μόνη επιλογή που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα είναι η πολιτική αλλαγή», τονίζει και επισημαίνει ότι τα 5+1 σημεία που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του κόμματος, αποτελούν την «πολιτική αντιπρόταση» του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.


Όσον αφορά τις εκλογές του κόμματος στις 15 Μαΐου για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, ο Νάσος Ηλιόπουλος κάνει λόγο για μια διαδικασία που σηματοδοτεί «τη μαζικοποίηση και ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», υπενθυμίζοντας ότι «κάθε πολίτης που επιθυμεί μπορεί να έρθει και να ψηφίσει για πρόεδρο αφού πρώτα γίνει μέλος του κόμματος».


Έτσι, είναι μια διαδικασία που δίνει και το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής. «Ακριβώς για αυτό τον λόγο στο σύνθημα της διαδικασίας μιλάμε για την ανάγκη οι πολίτες να στείλουν τον λογαριασμό στο Μαξίμου, κάτι που είμαστε σίγουροι πως θα συμβεί», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Aναλυτικά:

Ο πρωθυπουργός δείχνει «κίτρινες κάρτες» στους υπουργούς και βάζει «φρένο» στην εκλογολογία...

Αστεία επικοινωνιακά παιχνίδια. Οι υπουργοί εφαρμόζουν την πολιτική Μητσοτάκη. Η ρήτρα αναπροσαρμογής, η βίαιη απολιγνιτοποίηση, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι επιλογές Μητσοτάκη. Ακόμα και η ακραία και χυδαία λεηλασία που κάνουν τα γαλάζια golden boys στη ΔΕΗ φέρει τη σφραγίδα Μητσοτάκη. Οι κάρτες έχουν βγει από τους πολίτες και είναι κόκκινες, όχι για τους υπουργούς αλλά για τον κ. Μητσοτάκη και την πολιτική του.

Ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνουν ουσιαστικά «διμέτωπο» απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ...

Κάθε προοδευτικός, δημοκρατικός και αριστερός πολίτης έχει ένα βασικό αίτημα: την πολιτική αλλαγή και την συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης. Εμείς αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη και καταθέτουμε στον δημόσιο διάλογο την προγραμματική μας πρόταση και ένα ανοιχτό κάλεσμα. Αντίπαλος μας είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η πολιτική της. Η πολιτική αντιπρότασή μας όπως εκφράζεται μέσα από την πρόταση των 5+1 σημείων απαντά σε αυτή την ανάγκη.

Όποια πολιτική δύναμη που αυτό-τοποθετείται στον προοδευτικό-αριστερό χώρο υποτιμήσει το αίτημα για πολιτική αλλαγή θα τιμωρηθεί από τους πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο, ελπίζει στην πορεία της οικονομίας και ετοιμάζει «νέο πακέτο» για την οικονομία και την ακρίβεια.

Κυβέρνηση Μητσοτάκη σημαίνει ένα πράγμα: ότι ο μήνας δεν βγαίνει. Τα στοιχεία δείχνουν ότι από τον Μάρτιο του 21 μέχρι τον Μάρτιο του 22 το ρεύμα αυξήθηκε 79,3%. Στην τελευταία ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ ο δείκτης τιμών παραγωγού έχει αύξηση 46,2%. Ακόμα και η αύξηση του βασικού μισθού που έκανε η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό. Να υπενθυμίσω εδώ ότι το 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε 27% τον βασικό μισθό για κάτω τους 25 και 11% για το σύνολο των εργαζομένων. Σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός ήταν κάτω από 0,5% και το ρεύμα δε είχε αυξηθεί ούτε ένα ευρώ. Ταυτόχρονα η άρνηση του Μητσοτάκη να φορολογήσει τα "ουρανοκατέβατα κέρδη" δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση προστατεύει την αισχροκέρδεια. Η μόνη επιλογή που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα είναι η πολιτική αλλαγή.

Σε αυτό το κλίμα τι σηματοδοτεί για εσάς η επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα την 15η Μαΐου στη θέση του προέδρου του κόμματός σας;

Στις 15 Μαΐου ολοκληρώνεται ένας σημαντικό κύκλος που ξεκίνησε με την συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Κάθε πολίτης που επιθυμεί μπορεί να έρθει και να ψηφίσει για πρόεδρο αφού πρώτα γίνει μέλος του κόμματος. Ταυτόχρονα τα μέλη που έχουν ήδη εγγραφεί μέσα στις προθεσμίες του συνεδρίου έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν και για την νέα Κεντρική Επιτροπή. Άρα μιλάμε για μία ενιαία διαδικασία που σηματοδοτεί αρχικά την μαζικοποίηση και ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Γιατί, όμως, να έρθουν πολίτες και να εγγραφούν μέλη; Αφού ο Αλέξης Τσίπρας θα εκλεγεί ούτως ή άλλως, δεν διαθέτει καν αντίπαλο...

Αναφερόμαστε σε μία εσωτερική διαδικασία με ουσιαστικό κοινωνικό και πολιτικό μήνυμα. Η μαζικότητα και η μαχητικότητα του συνεδρίου έδειξε πόσο ισχυρό είναι το αίτημα πολιτικής αλλαγής και συγκρότησης μιας προοδευτικής κυβέρνησης. Αυτή η διαδικασία μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί με μια μαζική συμμέτοχη στις 15 Μαΐου για την εκλογή πρόεδρου και Κ.Ε., μια διαδικασία που κοιτάει προς την κοινωνία. Ακριβώς για αυτό τον λόγο στο σύνθημα της διαδικασίας μιλάμε για την ανάγκη οι πολίτες να στείλουν τον λογαριασμό στο Μαξίμου, κάτι που είμαστε σίγουροι πως θα συμβεί.

Τι αριθμό μελών θεωρείτε ως ικανοποιητικό αριθμό να προσέλθει στην κάλπη για εκλογή προέδρου στις 15 Μαΐου για την επανεκλογή Τσίπρα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να είναι ένα κυβερνητικό κόμμα που άντεξε μάλιστα απέναντι σε έναν πρωτοφανή πόλεμο, που πολλές φορές όπως π.χ. στην συμφωνία των Πρεσπών είχε καθαρά χαρακτηριστικά λάσπης ή ακόμα και ακροδεξιού λαϊκισμού. Δεν γίνεται όμως σήμερα το πρόγραμμα γενναίων πολιτικών αλλαγών που θέλουμε να πετύχουμε και που έχει ανάγκη η χώρα να γίνει πραγματικότητα χωρίς ένα μαζικό ρεύμα μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Η μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μπορεί και πρέπει να συμβάλει σε αυτόν τον στόχο. Το γεγονός ότι έχουμε ήδη καταφέρει να τριπλασιάσαμε τα μέλη μας δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Σε κάθε περίπτωση κάθε προοδευτικό και αριστερός πολίτης ξέρει ότι αν υπάρχει μια επιλογή που μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό στο καθεστώς Μητσοτάκη και να δυναμώσει το αίτημα για πολιτική αλλαγή αυτή είναι η συμμέτοχη στις 15 Μαΐου στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)