to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:45 | 03.05.2022

Κοινωνία

Τραυματισμός 8χρονης σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη - Προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία

Κλειστή παραμένει από το απόγευμα της Κυριακής, η παιδική χαρά στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου ένα 8χρονο κοριτσάκι έχασε μέρος του δαχτύλου του, παίζοντας σε τσουλήθρα. Την ίδια ώρα, η μητέρα υπέβαλε μήνυση.


Ένα 8χρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι το απόγευμα της Πρωτομαγιάς ενώ έπαιζε σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της οδού Καλλιδοπούλου.

Η ανήλικη τραυματίστηκε στο δάχτυλο του δεξιού της χεριού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποκολλήθηκε ένα κομμάτι του δαχτύλου της ενώ έκανε τσουλήθρα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε το κοριτσάκι μαζί με τους γονείς της και τους μετέφερε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

5ωρο χειρουργείο για τη συγκόλληση

Πέντε ώρες διήρκησε η χειρουργική επέμβαση συγκόλλησης του δαχτύλου του 8χρονου κοριτσιού, που τραυματίστηκε σοβαρά την ώρα που έπαιζε σε τσουλήθρα παιδικής χαράς στην νέα παραλία της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Κυριακής (01/05).

Όπως γράφει το thestival, οι γιατροί του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, μετά από μεγάλη προσπάθεια, ολοκλήρωσαν την συγκόλληση του μικρού δακτύλου του δεξιού χεριού της 8χρονης.

Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά από την επέμβαση, ωστόσο, στα επόμενα τρία 24ωρα θα διαπιστωθεί αν η επέμβαση ήταν επιτυχής.

 Πέθανε ο εθνικός ευεργέτης και θεμελιωτής του νοσοκομείου  Παπαγεωργίου

Η αντίδραση του Δήμου Θεσσαλονίκης

Λίγες ώρες μετά τη μήνυση που υπέβαλε η μητέρα του κοριτσιού για το σοκαριστικό ατύχημα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης έκανε δήλωση σχετικά με το ατύχημα. Ο κ. Κυριζίδης εκφράζει αρχικά τη «βαθιά θλίψη μου για το ατυχές περιστατικό που συνέβη χτες σε παιδική χαρά στην περιοχή της νέας παραλίας. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια -από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα τους και ενημερωνόμαστε διαρκώς για την πορεία της υγείας του παιδιού».

Τι ισχυρίζεται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για το περιστατικό  - The Opinion

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παιδική χαρά παραμένει σφραγισμένη, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και οι εργασίες αποκατάστασης που θα κριθούν απαραίτητες. «Οι έλεγχοι στην εν λόγω παιδική χαρά είναι τακτικοί, αλλά σε κανέναν από αυτούς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι όπου σημειώθηκε το ατύχημα του παιδιού. Ο τελευταίος έλεγχος έγινε την περασμένη Παρασκευή, οπότε μάλιστα αφαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που είχε κριθεί μη κατάλληλο» αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

Καταλήγοντας, ο κ. Κυριζίδης επισημαίνει ότι «ο δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την καταλληλότητα των χώρων όπου παίζουν τα παιδιά, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που εκτείνονται στα όριά του, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη. Ειδικότερα, προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση 25 παιδικών χαρών και η συντήρηση των υπολοίπων 37 που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε 17 παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά όργανα προσβάσιμα και σε παιδιά με αναπηρίες».

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η μητέρα

Την ίδια ώρα, η μητέρα της 8χρονης επιθυμεί την ποινική δίωξη για το ατύχημα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα η ανήλικη να τραυματιστεί σοβαρά, καθώς τσουλούσε στην επιφάνεια της τσουλήθρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μητέρα κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας – Τριανδίας, το οποίο χειρίζεται την υπόθεση.

Παραδόθηκε ο υπεύθυνος υπάλληλος του Δήμου - Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία

Στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας - Τριανδρίας κρατείται υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τον τραυματισμό της 8χρονης σε παιδική χαρά της Νέας Παραλίας της πόλης, την ώρα που έκανε τσουλήθρα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πρόκειται για τον προϊστάμενο του Τμήματος Συντήρησης Δημοτικών Κτιρίων και Κοινοχρήστων Χώρων της Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντηρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο 62χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα και στο πλαίσιο της μήνυσης που κατέθεσαν οι γονείς της 8χρονης, στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας για το περιστατικό με τον τραυματισμό του 8χρονου κοριτσιού σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, την ώρα που έκανε τσουλήθρα. Ενόψει της έρευνας ο εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο 62χρονος προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Δημοτικών Κτιρίων και Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κρατείτο από χθες το βράδυ, όταν παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας - Τριανδρίας, στο πλαίσιο της μήνυσης που είχαν καταθέσει οι γονείς του κοριτσιού κατά παντός υπευθύνου.

Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της αναζήτησης ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση ο εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθεί εάν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει υπουργική απόφαση για τη συντήρηση των παιδικών χαρών και την πρόληψη ελέγχων. Επίσης ζήτησε να προσκομιστεί το πιστοποιητικό καταλληλότητας από την κατασκευάστρια εταιρεία της παιδικής χαράς και να συμπεριληφθούν στη δικογραφία η έκθεση αυτοψίας και η ιατροδικαστική έρευνα της 8χρονης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)