to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:00 | 02.05.2022

Αθλητισμός

Η UEFA απέκλεισε τη Ρωσία απ' όλες τις διοργανώσεις της!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε τον αποκλεισμό όλων των ρωσικών συλλόγων, αλλά και των εθνικών ομάδων όλων των κατηγοριών από τις διοργανώσεις της επόμενης σεζόν (2022-23). Είναι πλέον σαφές ότι, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, το ρωσικό ποδόσφαιρο οδηγείται σε οριστική απομόνωση, τόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων (όλων των ηλικιών, σε άντρες και γυναίκες), αλλά και σε επίπεδο συλλόγων.


Μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η UEFA ανακοίνωσε μία σειρά από κυρώσεις που αφορούν τόσο τις καλοκαιρινές διοργανώσεις, όσο και αυτές της επόμενης σεζόν. Συγκεκριμένα, όλοι οι ρωσικοί σύλλογοι αποκλείονται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2022-23 σε άντρες και γυναίκες. Παρόλα αυτά, η Ρωσία θα λάβει 4.333 βαθμούς στην πενταετή βαθμολογία χωρών της UEFA (κάτι που αφορά άμεσα το ελληνικό ποδόσφαιρο), όσο ήταν η χαμηλότερη συγκομιδή της, για την τελευταία πενταετία. Σε πρώτη φάση ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων φαίνεται ότι θα ευνοήσει τη Σκωτία καθώς η πρωταθλήτρια της χώρας (πιθανότατα η Σέλτικ του Γιακουμάκη και του Ποστέκογλου) θα λάβει το ένα απευθείας εισιτήριο που εδικαιούτο βάσει ranking η Ρωσία.

Η Εθνική ανδρών της Ρωσίας δεν θα συμμετάσχει στο Nations League, μηδενίζεται σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου και υποβιβάζεται στην τρίτη κατηγορία. Επίσης, η Πορτογαλία παίρνει την θέση της Εθνικής γυναικών της Ρωσίας στο Euro 2022. Συνάμα, υπάρχουν διάφορες άλλες κυρώσεις σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ εθνικών ομάδων, ενώ ο αποκλεισμός ισχύει και για όλες τις διοργανώσεις ποδοσφαίρου σάλας, που τελούν υπό την αιγίδα της UEFA. Επιπλέον, αφαιρείται από τη Ρωσική Ομοσπονδία το δικαίωμα για να διεκδικήσει είτε το Euro 2028 είτε το Euro 2032.

Η εξέλιξη αυτή ευνοεί πάντως και τον πρωταθλητή της Ελλάδος, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο +13 από τη 2η θέση και τον ΠΑΟΚ και με τα μέχρι πρότινος δεδομένα θα άρχισαν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι από τον α' προκριματικό του Champions League. Αυτό, όμως, πλέον μπορεί να αλλάξει και για να αλλάξει θα πρέπει η Βιγιαρεάλ να μην κατακτήσει το φετινό Champions League.

Η Βιγιαρεάλ είναι η μοναδική από τις τέσσερις φιναλίστ που δεν έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της μέσω πρωταθλήματος για τη νέα σεζόν κι έτσι οι Πειραιώτες στο σενάριο του αποκλεισμού θα εκκινήσουν την πορεία τους από τον β' προκριματικό γύρο, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 19 ή τις 20 Ιουλίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)