to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:53 | 29.04.2022

Πολιτική

Στο Πασαλιμάνι καλεί το πρωτομαγιάτικο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πειραιά

Το κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πειραιά για συμμετοχή στη συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Πασαλιμάνι


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τους αντεργατικούς της νόμους κατεδαφίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και το κοινωνικό κράτος, λαμβάνοντας μέτρα που αυξάνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την εκμετάλλευση.

Την ίδια στιγμή δεν διστάζει να εξυπηρετήσει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα εν μέσω πρωτοφανούς ακρίβειας, διασφαλίζοντας την κερδοφορία τους και αδιαφορώντας για τις οδυνηρές κοινωνικές επιπτώσεις.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των πολιτικών της κυβέρνησης που ενθαρρύνει τους εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, είναι οι συνθήκες στο container terminal της ΣΕΠ/Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι υπεργολαβίες και οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας επιτρέπουν στην εργοδοσία να εκβιάζει τους εργαζομένους και με το φόβητρο της απόλυσης επιβάλλει άθλιες συνθήκες εργασίας.

Πριν λίγους μήνες συνέβη ένα τραγικό εργατικό δυστύχημα με έναν εργαζόμενο να χάνει τη ζωή του, ενώ τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας λιμενεργάτης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών φορτοεκφόρτωσης πάνω σε πλοίο και έχει  μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Είναι δραματικά γεγονότα που θα είχαν αποφευχθεί εάν  η κυβέρνηση και ο ιδιώτης επενδυτής υλοποιούσαν τα δίκαια αιτήματα των λιμενεργατών.

Ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται άλλο τον εμπαιγμό. Είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί η μάχη για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, για τη βελτίωση της δημόσιας παιδείας και για ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος που θα παρέχει τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όλους τους πολίτες.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πειραιά καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, για να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά, την 1η Μαΐου, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία στο Πασαλιμάνι

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)