to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:15 | 28.04.2022

πηγή: avgi.gr

Πολιτική

Γ. Κύρτσος: Ο Μητσοτάκης είναι υπέρ των “αεριούχων” και ενάντια στους πολλούς

«Κωμικοτραγικό να καλύπτουμε τις ενεργειακές μας ανάγκες, εισάγωντας ηλεκτρική ενέργεια από ρυπογόνες λιγνιτικές μονάδες των δυτικών Βαλκανίων»


«Ο Μητσοτάκης είναι όμηρος ενός ενεργειακού λόμπι φυσικού αερίου, των λεγόμενων “αεριούχων”», είπε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος.

«Όταν εκτινάσσονται οι τιμές του αερίου, κάθε χώρα προσπαθεί να αμυνθεί με αυτά που διαθέτει, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας με το λιγνίτη. Επειδή όμως ο Μητσοτάκης είναι όμηρος ενός ενεργειακού λόμπι φυσικού αερίου, επιμένει υπέρ των λεγόμενων αεριούχων.    

Στην κυβέρνηση είναι πολύ ισχυρός ο κ. Γεραπετρίτης ο οποίος είναι γαμπρός νούμερο δύο του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Επίσης έχουμε παραδοσιακές σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με τον όμιλο Μυτιληναίου. Γι’αυτό δεν αποσυνδέει την τιμή της ενέργειας από το φυσικό αέριο όπως έκαναν στην Ισπανία και στην Πορτογαλία και δεν αλλάζει τα κερδοσκοπικά του χρηματιστηρίου της ενέργειας. Προφανώς για αυτό αρνείται επιμόνως να επιβάλει και φορολογία στα υπερκέρδη. 

Το μείγμα που επέλεξε ο κ.Μητσοτάκης είναι υπέρ των συγκεκριμένων συμφερόντων που θησαυρίζουν. Για παράδειγμα, η χρηματιστηριακή αξία της Μυτιληναίος ξεπέρασε τα 2,5 δισεκατομμύρια. Επομένως συμπεραίνεται ότι η δυστυχία των πολλών είναι τα υπερκέρδη των λίγων και οι χρηματιστηριακές υπεραξίες αυτών. Μία κυβέρνηση όμως εκλέγεται από τους πολλούς κι είναι άλλο η ιδιωτική πρωτοβουλία και άλλο το στημένο παιχνίδι υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που ο Μητσοτάκης πρωταγωνιστεί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)