to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:44 | 28.04.2022

Κοινωνία

Με πολλαπλά κατάγματα ο λιμενεργάτης που έπεσε στην προβλήτα 3 της Cosco - Κανένας έλεγχος στο πλοίο

Δεν είχε προηγηθεί κανένας έλεγχος ασφαλείας στο πλοίο είπαν οι εργαζόμενοι. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας λιμενεργάτες προχώρησαν στο κλείσιμο της πύλης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας - Κοινή ανακοίνωση των Τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το νέο εργατικό ατύχημα


Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για τον τραυματισμός του λιμενεργάτη στο Νέο Ικόνιο Κερατσινίου.

photo 902.gr

Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματικιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) καταγγέλλει πως δεν είχε προηγηθεί κανένας έλεγχος ασφαλείας στο πλοίο. 

 

photo 902.gr

Αντίδραση των τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το νέο εργατικό ατύχημα

Στην κοινή ανακοίνωση των τμημάτων αποτυπώνονται οι ευχές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πλήρη ανάρρωση του τραυματία λιμενεργάτη στο container terminal της ΣΕΠ/Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, το αίτημα για πλήρη διερεύνηση των αιτιών του εργατικού ατυχήματος, καθώς και η στήριξη στις διεκδικήσεις των λιμενεργατών.

Τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Έξι μήνες μετά και παρόλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τις υποσχέσεις ΣΕΠ/Cosco και κυβέρνησης, ελάχιστα φαίνεται ότι έχουν βελτιωθεί.  Οι αιτίες παραμένουν οι ίδιες, ίδιοι παραμένουν και οι υπεύθυνοι.

Πρέπει να διερευνηθούν οι συνθήκες του ατυχήματος και να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες.

Πρέπει παράλληλα να αντιμετωπιστούν οι αιτίες του κακού για να μην υπάρξει άλλο τέτοιο δυστύχημα ή ατύχημα.Συγκεκριμένα:

·         Να σταματήσουν οι υπεργολαβίες.  Οι εργαζόμενοι να προσληφθούν απευθείας από την ΣΕΠ/Cosco με συμβάσεις πλήρους εργασίας

·         Να συμφωνηθεί Γενικός Κανονισμός Προσωπικού με τους εκπροσώπους των εργαζομένων που να οριοθετεί και να ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις και τις συνθήκες εργασίας στο τέρμιναλ

·         Να λειτουργήσει Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων

·         Η Επιθεώρηση Εργασίας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να επιτελέσουν το ρόλο τους που είναι η προστασία των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία»

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη δήλωση των Τμ. Ναυτιλίας και Τμ. Εργατικής Πολιτικής

___________

Πηγές: 902.gr, avgi.gr, υπ. Ναυτιλίας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)