to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Αλέξης ως εφιάλτης του Μητσοτάκη, του Μαρινάκη αλλά και του Ανδρουλάκη

Να εξαφανιστεί αν είναι δυνατόν ο Τσίπρας από προσώπου γης. Είναι η κοινή εδώ και καιρό γραμμή αλλά και ο πόθος του Μητσοτάκη, των ολιγαρχών που τον αγιογραφούν και τον στηρίζουν και πρώτα από όλα του Μαρινάκη


Του ΣΕΒ, των ελίτ και όλων των παρατρεχάμενων. Κατανοητό απολύτως. Το ταξικό τους κριτήριο δεν πέφτει καθόλου  έξω. Ο Αλέξης  έχει γίνει ο εφιάλτης τους. Για φανταστείτε τον Τσίπρα πρωθυπουργό. Θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Θα έχουν ουκ ολίγα ντράβαλα μαζί του που λέει και ο Καρτερός. Έτσι εξηγείται και η λυσσαλέα επίθεσή τους που δεν στοχεύει απλά τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τον Τσίπρα.

Αντίθετα θα ήθελαν ένα ΣΥΡΙΖΑ βολικό, συνεννοήσιμο. Ένα ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα τους χαλάει τα γιουρούσια που κάνουν στο εισόδημα, στα δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, στη Δημοκρατία. Ένα ΣΥΡΙΖΑ softπου δεν θα απειλεί την εξουσία τους.

Και εντάξει ο Μητσοτάκης, οι Μαρινάκηδες και οι ελίτ. Ο Ανδρουλάκης όμως; Λένε ότι ακροβατεί πολιτικά. Πράγματι ακροβατεί με το «υπάρχουν  σημεία  που συμφωνούμε με όλα τα κόμματα» που επαναλαμβάνει τελευταία μη αποκλείοντας συνεργασία με την ΝΔ.   Όμως με τον Τσίπρα δεν ακροβατεί καθόλου.  Είναι σταθερότατος και συγκεκριμένος.  Ακούει Τσίπρας και … σκιάζεται. Ακούει Πολάκης και φεύγει μακριά.

Δεν θα είμαι κακοπροαίρετος να πω ότι τα έχει βρει με τον Μαρινάκη.’Η το δίδυμο Λοβέρδου-Βενιζέλου που βγάζουν  σπυράκια στο όνομα  Τσίπρας και γλυκοκοιτάνε τον Μητσοτάκη. Άλλωστε παρόμοια  κομπρεμίβγαίνουν στην επιφάνεια αργά ή γρήγορα. Το μέγα θέμα με τον Ανδρουλάκη είναι ότι από την μια δεν ζητάει εκλογές για να φύγουν οι «άριστοι» του Μητσοτάκη και από την άλλη κρύβεται πολιτικά και αποφεύγει να μιλήσει προγραμματικά  και να πάρει θέση για μία σειρά προτάσεις που διατύπωσε ο Α. Τσίπρας για την ακρίβεια πρώτα από όλα που ταλανίζει την κοινωνία.

Έχει ενδιαφέρον ότι ο Ανδρουλάκης και η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. χρησιμοποιούν  την ίδια μεθοδολογία διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ   όπως ακριβώς κάνουν τόσο  τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει ο Μαρινάκης όσο και το Μαξίμου. Έτσι απαντώντας σε συνέντευξη του Α.Τσίπρα στο OPENανακάλυψε στο συνέδριο «φιλοπουτονικές θεωρίες», «αντιεμβολιαστικά κηρύγματα», «αντιδημοκρατικούς παροξυσμούς» κτλ.

Σε τελευταία ανάλυση φαίνεται ότι ο Ανδρουλάκης ερωτοτροπεί με μία αντί-Τσίπρα στάση. Ένα μέτωπο δηλαδή που συγκροτούν πρώτοι από όλους οι Μητσοτάκης και Μαρινάκης.  Αν επιμείνει σε αυτή τη στάση είναι σίγουρο ότι θα απογοητευτεί πολύ όταν δει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα με διαφορά και τον Τσίπρα πρωθυπουργό.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)