to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:25 | 26.04.2022

Πολιτική

Βολές του Ευκλ. Τσακαλώτου για τα συγχαρητήρια Ανδρουλάκη και ΚΙΝΑΛ στον Μακρόν

«Άλλο η ανακούφιση για την ήττα της Λεπέν, κι άλλο το να μην βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι. Να μην βλέπουμε ποιες πολιτικές της έστρωσαν τον δρόμο»


Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., με αφορμή το σχόλιο του Νίκου Ανδρουλάκη για την επανεκλογή Μακρόν στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε δηλώσει το βράδυ της Κυριακής (εκτός από τα «συγχαρητήρια» στον Μακρόν για την επανεκλογή του) πως «η Ευρώπη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει ανάγκη από ηγέτες, που κατανοούν την ανάγκη για περισσότερες κοινές πολιτικές μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών σε τομείς όπως η Άμυνα, η Ασφάλεια, η Οικονομία και το Κοινωνικό Κράτος». Όπως πρόσθεσε, «ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης, οι αυξανόμενες κοινωνικές ανισότητες και η ενεργειακή κρίση, συνιστούν προκλήσεις που απαιτούν υπευθυνότητα και αλληλεγγύη απέναντι στη μισαλλοδοξία, η οποία υπονομεύει το κοινό μας μέλλον».

«Αν ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η κεντρική συμβολή του Μακρόν στη γαλλική πολιτική είναι ότι προωθεί προοδευτικές κοινωνικές πολιτικές, προφανώς δεν έχει καταλάβει πολλά από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία. Η Λεπέν είναι η λαϊκιστική απάντηση στην έλλειψη τέτοιων πολιτικών και σε έναν ηγέτη με άψογα νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήρια. Άλλο η ανακούφιση για την ήττα της Λεπέν, κι άλλο το να μην βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι. Να μην βλέπουμε ποιες πολιτικές της έστρωσαν τον δρόμο. Ελπίζω ειλικρινά να μην είναι αυτό το σοσιαλδημοκρατικό όραμά του για το μέλλον. Αλλιώς ζήτω πού καήκαμε», ήταν το σχόλιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, σχολιάζοντας την τοποθέτηση Ανδρουλάκη.

Αντί να απαντήσει επί της ουσίας, ανακάλυψε «ξέπλυμα» της ακροδεξιάς

Σε σχεδόν υβριστικό τόνο ήρθε η (μη) απάντηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. στον Ευ. Τσακαλώτο. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Ο κ. Τσακαλώτος μπέρδεψε τις κοινές πολιτικές της ΕΕ στις οποίες κάνει ρητή αναφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης στην δήλωση του για την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, με τις κοινωνικές πολιτικές του Γάλλου Προέδρου. Αλλά προφανώς κάτι έπρεπε να πει…»

»Επισημαίνουμε στον κ. Τσακαλώτο ότι η Μαρίν Λεπέν δεν είναι  η λαϊκιστική απάντηση , όπως την αναφέρει στην ανάρτηση του, αλλά το σύμβολο της μισαλλοδοξίας και της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς. Έξαλλου, έχουν παράδοση να ξεπλένουν την ακροδεξιά, όπως έκαναν επί σχεδόν πέντε χρόνια, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του με τον ακροδεξιό συνεταίρο τους στην διακυβέρνηση, Πάνο Καμμένο. Η σύγχυση είναι προφανώς  προϊόν της συνήθειας τους να αναφέρουν ως συντρόφους τους τα πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που διακοσμούν το δήθεν προοδευτικό τους μέτωπο.»

»Εμείς πορευόμαστε με γνώμονα την πρόοδο, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Έχουμε καθαρές θέσεις: Δεν είμαστε και με την επιστήμη και απέναντι της. Δεν είμαστε και με το διεθνές δίκαιο αλλά και με τον εισβολέα, όπως ακούσαμε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.»

«Εκείνο το κόμμα που συγκυβερνούσε με τον Καρατζαφέρη και διαπόμπευε οροθετικές πως το λέγανε, θυμάται κανείς»

Σε ιδιαίτερα αιμηχρό ύφος ακολούθησε η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος ζητάει από τη Χαρ. Τρικούπη να τοποθετηθεί επιτέλους πολιτικά σε σχέση με τις πολιτικές Μακρόν:

1) Όταν κάποιος δίνει συγχαρητήρια στον Μακρόν γιατί «η Ευρώπη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει ανάγκη από ηγέτες, που κατανοούν την ανάγκη για περισσότερες κοινές πολιτικές μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών σε τομείς όπως η Άμυνα, η Ασφάλεια, η Οικονομία και το Κοινωνικό Κράτος» θέλει να μας πει ότι δεν επαινεί τις πολιτικές του Μακρόν για το κοινωνικό κράτος αλλά κάποιου άλλου που δεν τον αναφέρει στην ανακοίνωση; Και μου λέτε ότι εγώ δεν μιλάω καλά ελληνικά;

2) Εκείνο το κόμμα που συγκυβερνούσε με τον Καρατζαφέρη και διαπόμπευε οροθετικές πως το λέγανε, θυμάται κανείς;

3) Για την ταμπακέρα τώρα: Εσείς που πορεύεστε «με γνώμονα την πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη» (sic) καταλαβαίνετε ότι οι πολιτικές τύπου Μακρόν ανοίγουν τον δρόμο στην Ακροδεξιά; Αν ναι, σκοπεύετε ποτέ να μας πείτε τι προτείνετε; Θα τοποθετηθείτε για παράδειγμα σε σχέση με τα όσα εμείς προτείναμε στο συνέδριο ή το είδατε μόνο μέσα από τα βιντεάκια της Ομάδας Αλήθειας;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)