to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:29 | 25.04.2022

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει το μέγεθος του προβλήματος της ακρίβειας

Ο Γ. Μπαλάφας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μίλησε στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Δ. Οικονόμου μεταξύ άλλων για το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών αλλά και για την ανεπαρκέστατη αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης


Για τη νίκη Μακρόν στον β΄ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο Γ. Μπαλάφας τόνισε πως «το αποτέλεσμα στις γαλλικές εκλογές με τη νίκη Μακρόν είναι πολύ θετικό. Η πιθανή εκλογή της ακροδεξιάς Λεπέν θα ήταν μια καταστροφή. Προφανώς αυτό που θα επιθυμούσαμε ήταν να λάμβανε ο Μελανσόν λίγο μεγαλύτερο ποσοστό στον α΄ γύρο και να είναι στον β΄ γύρο. Επειδή, όμως, η ιστορία δεν γράφεται εκ των υστέρων, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, είναι πολύ θετικό ότι εξελέγη ο Μακρόν. Συγκρίνοντας το ποσοστό του 58,55% από 27,85% που συγκέντρωσε στο α΄ γύρο καταλαβαίνουμε τη διαφορά την έκανε η ψήφος των δημοκρατικών, προοδευτικών, αριστερών δυνάμεων.  Χρήσιμο συμπέρασμα και για τα καθ΄ ημάς».

Ενώ για την ακρίβεια, ο Γ. Μπαλάφης επισήμανε πως «κάθε μέτρο που αναγκάζεται να πάρει η κυβέρνηση προς όφελος των πολιτών είναι καλοδεχούμενο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ικανοποιημένοι με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ. Είναι ένα μέτρο καθυστερημένο και ανεπαρκές. Με πληθωρισμό 9%, με την ακρίβεια να μαστίζει την κοινωνία εδώ και μήνες και την κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος ώστε να λάβει ουσιαστικά μέτρα, η αύξηση που δόθηκε είναι ανεπαρκέστατη.

Έχουμε την ακριβότερη τιμή στο ρεύμα. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία που διαθέτει δημόσια εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν βάλει πλαφόν στις τιμές ενέργειας. Ο κ. Μητσοτάκης, αντιθέτως, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, “φρόντισε” να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)