to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στις 15 Μαΐου τα μέλη ψηφίζουν για τον μετασχηματισμό και την πολιτική αλλαγή

Δεν επιδιώκουμε την ενότητα και τη συμμετοχή για να συνεχίσουμε πάνω στα μνημονιακά απόνερα


Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αποτέλεσε, αναμφίβολα, μια πολιτική τομή. Η μαζικότητα, η αποφασιστικότητα, ο παλμός, αλλά και η διαφάνεια θορύβησαν πολιτικούς αντιπάλους, οι οποίοι είχαν ποντάρει σε μια πολιτική αποτυχία.

Ήταν η απαρχή ενός πολιτικού άλματος, που πρέπει να ολοκληρωθεί. Στο συνέδριο δεν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι. Νικήσαμε όλοι μαζί.

Στις 15 Μαΐου, οι νικητές θα είναι ακόμα περισσότεροι. Θα είναι όλες και όλοι οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας.

Η συλλογική ηγεσία, πρόεδρος και Κεντρική Επιτροπή, εκλέγονται από τα μέλη.

Η ολοκλήρωση αυτού του άλματος είναι ακόμα πιο κρίσιμη στον αγώνα για την πολιτική αλλαγή και συμπυκνώνεται σε τρεις αυτονόητους στόχους:

Στη μαζική συμμετοχή στην κάλπη για την εκλογή του προέδρου. Στην εκλογή Κεντρικής Επιτροπής με κριτήριο την αξιοσύνη, την προσφορά και την υλοποίηση των αποφάσεων του δημοκρατικού μας συνεδρίου. Στην επικύρωση των καταστατικών αλλαγών, που θεμελιώνουν ένα ανοιχτό κόμμα, μεταξύ των οποίων είναι η απευθείας εκλογή των νομαρχιακών επιτροπών από τα μέλη αλλά και η δυνατότητα ψηφιακής εγγραφής στο κόμμα.

Πολίτες από τη ριζοσπαστική Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο, με όλες τις θετικές παραδόσεις του αριστερού και προοδευτικού κινήματος στο μυαλό και στην καρδιά, θα σφραγίσουν την επικαιροποιημένη, ανανεωμένη ταυτότητα της σύγχρονης Αριστεράς.

Αυτή η μεγάλη συνάντηση, αυτή η κοινή πορεία, αυτή η στράτευση δεν είναι απλή πολιτική συγκόλληση. Είναι η ιστορικά αναγκαία συστράτευση στη βάση του αριστερού μας προγράμματος.

Δεν επιδιώκουμε την ενότητα και τη συμμετοχή για να συνεχίσουμε πάνω στα μνημονιακά απόνερα. Υλοποιούμε τη διεύρυνση, την ανασυγκρότηση και τον μετασχηματισμό μας για να γίνει πραγματικότητα μια μεγάλη προοδευτική στροφή.

Οι 5+1 προγραμματικές μας τομές, όπως παρουσιάστηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα, ανταποκρίνονται στα μεγάλα ζητούμενα της εποχής.

Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη. Στηρίζει την κοινωνία και είναι στον αντίποδα της πολιτικής Μητσοτάκη. Η κοινωνία άκουσε τις θέσεις μας, οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις καλούνται να τοποθετηθούν.

Το συνέδριο και η εκλογή της 15ης Μαΐου δίνουν το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής.

*Ο Νίκος Παππάς είναι βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)