to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:16 | 21.04.2022

Πολιτική

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης από τον Αλ. Τριανταφυλλίδη οι βανδαλισμοί στην Αγία Σοφία

«Ο βανδαλισμός και η βεβήλωση της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας απαιτεί άμεση και ισχυρή αντίδραση», επεσήμανε ο Αλ. Τριανταφυλλίδης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, το αίτημα του οποίου έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Εκπαίδευσης και ΜΜΕ


Την άμεση και ισχυρή αντίδραση της Επιτροπής Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης για τους βανδαλισμούς και τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη ζήτησε με παρέμβασή του προ ημερησίας διατάξεως ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Α. Τριανταφυλλίδης: «Ελπίζω να έχετε πληροφορηθεί τους πρόσφατους βανδαλισμούς στο μνημείο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ένα οικουμενικό σύμβολο της Ορθοδοξίας και εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών σε όλο τον κόσμο, ένα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που προστατεύεται από την UNESCO. Θα ήθελα να σας ζητήσω στις επόμενες δύο συνεδριάσεις μας στο Στρασβούργο να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής μας το ζήτημα της προστασίας του μνημείου της Αγίας Σοφίας. Ο βανδαλισμός και η βεβήλωση της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας απαιτεί άμεση και ισχυρή αντίδραση από την πλευρά της Επιτροπής μας. Απαιτούμε από το τουρκικό κράτος την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων».

Το αίτημα του Έλληνα βουλευτή έγινε αποδεκτό από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Εκπαίδευσης και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, λόρδο Alexander Dundee, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα ότι το θέμα θα συζητηθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 26 Απριλίου στο Στρασβούργο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)