to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:05 | 21.04.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στα Lidl

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τους απεργούς εργαζομένους στα Lidl σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνας τους


Στο πλευρό των εργαζομένων στα Lidl βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Θεσσαλονίκης, καθώς προχώρησαν σε 48ωρη απεργία διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας, αυξήσεις 2% και διατακτικές τροφίμων για όλους τους εργαζομένους. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Θεσσαλονίκης: 

«Τους απεργούς εργαζόμενους στα Lidl επισκέφθηκε χθες το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε 48ωρη απεργία διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας, αυξήσεις 2% και διατακτικές τροφίμων για όλους τους εργαζομένους, αιτήματα που αρνείται να ικανοποιήσει η εργοδοσία.

Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκαν από τους απεργούς για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που επιχειρεί να στήσει η εργοδοσία χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου με εργολαβικούς εργαζόμενους, οι οποίες δεν παρέχουν καμία εργασιακή ασφάλεια αλλά και η μεταφορά εργαζομένων από το ένα κατάστημα στο άλλο.

Η απεργιακή κινητοποίηση στα Lidl, γίνεται σε μία περίοδο που η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά ενώ οι μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ έχουν αυξήσει κατακόρυφα τα κέρδη τους, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να παρακολουθεί άβουλη κι ανήμπορη.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συμμετείχαν οι βουλευτές της  Α΄ και της Β΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης και Δώρα Αυγέρη, αντίστοιχα, ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης Κώστας Αμπατζάς, η συντονίστρια της θεματικής Εργατικής Πολιτικής της νομαρχιακής Έφη Παπαλεξίου, το μέλος της Ν.Ε. Νεκταρία-Ελευθερία Αγγελάκη και η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Δήμητρα Θωμά». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)