to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μια στάση πριν τον Γολγοθά

Ο χρόνος των εκλογών ακόμα δεν έχει κλειδώσει. Αυτό θα συμβεί αμέσως μετά το Πάσχα. Η φθορά είναι δραματική και η αποκαθήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ηχηρή


Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. Η δημοσκοπική φθορά που παγιώνεται, το αντικυβερνητικό κλίμα που γιγαντώνεται στην κοινωνία, σε συνδυασμό με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ που άρχισε, κάλλιο αργά παρά ποτέ, να διαφαίνεται, ανάγκασαν την κυβέρνηση να ανακοινώσει ένα θετικό μέτρο. Με τεράστια καθυστέρηση και σταγόνα στον ωκεανό, αφού οι λογαριασμοί που φτάνουν στα σπίτια μας ξεπερνούν κατά πολύ όχι μόνο τον κατώτατο άλλα έναν αξιοπρεπή  μισθό. Και μάλιστα καθαρά, όχι μικτά. Όπως και να’ χει, καλοδεχούμενη η αύξηση. Αν χρειάζεται να κάνει συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ και να νιώθει ο πρωθυπουργός την ανάσα του Αλ. Τσίπρα στον σβέρκο του για να ανακοινώσει κάτι θετικό για τους εργαζόμενους, ας κανονίσουν στην Κουμουνδούρου να διοργανώνουν συνέδριο κάθε μήνα. Θα έχει και άπλετο χρόνο για ψηφοφορίες.

Έγινε, όμως, και κάτι άλλο χθες. Η κυβέρνηση διά του Θάνου Πλεύρη κήρυξε το τέλος της πανδημίας. Έναρξη τουριστικής σεζόν γαρ. Ανοίγει παρένθεση: Στην ίδια τουριστική σεζόν που διάφοροι επιχειρηματίες “κλαίνε” στα κανάλια ότι δεν βρίσκουν εργαζόμενους. Εξάλλου ο οδοστρωτήρας που έταξε ο Μητσοτάκης έχει έρθει και οι εργοδότες έχουν απαλλαγεί από διάφορα βαρίδια, όπως συλλογικές συμβάσεις, προστασία των εργαζόμενων κ.λπ. Όχι ότι εφαρμόζονταν ποτέ με ιδιαίτερη ζέση για τους νέους και τις νέες που έλιωναν χωρίς ρεπό Μάιο  -Οκτώβριο στα νησιά και στα παραθαλάσσια θέρετρα. Απλά τώρα το κάνουν με τον νόμο. Κλείνει η παρένθεση.

Πολλοί ερμήνευσαν τις διπλές ανακοινώσεις ως κατώφλι προς εκλογές τον Ιούνιο. Θα ήταν πιο ασφαλές να πούμε ότι ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε χθες ένα “σωσίβιο” στους βουλευτές του που θα ανέβουν τον Γολγοθά στις περιφέρειές τους. Από τις διαμαρτυρίες των ψηφοφόρων τους που θα τους πετάνε λογαριασμούς ρεύματος πάνω στη σούβλα με το αρνί. Ο χρόνος των εκλογών ακόμα δεν έχει κλειδώσει. Αυτό θα συμβεί αμέσως μετά το Πάσχα. Η φθορά είναι δραματική και η αποκαθήλωση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη ηχηρή. Η αλαζονεία πληρώνεται. Η έλλειψη ενσυναίσθησης μιας αριστοκρατίας εξουσίας που ζει πάνω και έξω από την κοινωνία, η οποία υποφέρει, έχει δεδομένα αποτελέσματα. Αν νομίζουν στη Ν.Δ. ότι ο κόσμος που συνθλίβεται μεταξύ ακρίβειας, ΔΕΗ και χαμηλών μισθών ασχολείται με τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, που γιγαντώνει ο μεγεθυντικός φακός της λίστας Πέτσα, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Η κοινωνία ζητάει εναλλακτική και διέξοδο. Και αυτήν μπορεί να την δώσει ο Αλέξης Τσίπρας και η προοδευτική διακυβέρνηση.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)