to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 21.04.2022

Πολιτική

Ζαχαριάδης - Χατζηγιαννάκης: Β' κατηγορίας εργαζόμενοι για την κυβέρνηση της ΝΔ οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση

«Έχει έρθει η στιγμή η κοινωνία και η Αυτοδιοίκηση να γυρίσει την πλάτη της στην παρούσα κυβέρνηση. Η κοινωνική δικαιοσύνη χρειάζεται Προοδευτική Διακυβέρνηση, χρειάζεται προοδευτικό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση», σημειώνουν σε κοινή τους δήλωση ο Κ. Ζαχαριάδης και ο Μ. Χατζηγιαννάκης, τομεάρχης και αν. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αντίστοιχα


Στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της ΝΔ τους εργαζομένους στην Αυτοδιοίκηση αναφέρονται με κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Εσωτερικών, Κ. Ζαχαριάδης, και ο αν. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Μ. Χατζηγιαννάκης. 

Αναλυτικά, δήλωσαν: 

«Άλλη μία φορά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ αποφάσισε να καταβληθεί η μισθοδοσία του Απριλίου στους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας νωρίτερα για τη γιορτή του Πάσχα, δηλαδή σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, δεν έπραξε το ίδιο για τους εργαζομένους στην Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι θα πληρωθούν κανονικά στις 26 Απριλίου.

Την εποχή που ο πληθωρισμός και η ακρίβεια είναι σε ποσοστά ρεκόρ και οι μισθοί δεν φτάνουν ούτε για την τρίτη εβδομάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε με αστείες δικαιολογίες να καταδικάσει ουσιαστικά τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης να μην γιορτάσουν το Πάσχα. Πέραν της θεσμικής απαξίωσης της Αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει να απαξιώσει και τους εργαζόμενους της Αυτοδιοίκησης. Από τα απλά και τα καθημερινά φαίνεται η αντιμετώπιση της Νέας Δημοκρατίας στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Γι’ αυτό έχει έρθει η στιγμή η κοινωνία και η Αυτοδιοίκηση να γυρίσει την πλάτη της στην παρούσα κυβέρνηση. Η κοινωνική δικαιοσύνη χρειάζεται Προοδευτική Διακυβέρνηση, χρειάζεται προοδευτικό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση.

Τόσο κοινωνικά ευαίσθητος είναι ο κ. Μητσοτάκης». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)