to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:08 | 19.04.2022

Πολιτική

“Δούναι και λαβείν” στην Περιφέρεια Αττικής;

Σε ανακοίνωση της η Δύναμη Ζωής ενημερώνει ότι: Με Εκτός Ημερήσιας Διάταξης θέμα στην σημερινή (19.4.2020) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η Διοίκηση Πατούλη εγκρίνει την αποδοχή «δωρεών και χορηγιών» για να στήσει στο Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” πασχαλινή γιορτή. Μόνο που μεταξύ των δωρητών και χορηγών είναι και αυτοί στους οποίους έγιναν οι δύο “απευθείας αναθέσεις” για τον αποχιονισμό τον Γενάρη και Φλεβάρη του 2022 στην Αττική με 6,5 εκατ. ευρώ για τις οποίες ασκήθηκε δριμύτατη κριτική από το σύνολο της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Ένας κακοπροαίρετος το λέει “δούναι και λαβείν”… στην Περιφέρεια Αττικής το λένε “Καλό Πάσχα”…


Και συνεχίζει:

Τα γεγονότα τα λένε όλα.

Στις 18 Ιανουαρίου 2022 η Οικονομική Επιτροπή με την απόφασή της 93/2022 (ΑΔΑ: 6ΠΗΔ7Λ7-ΑΧΙ) ενέκρινε την ανάθεση της διάθεσης μηχανημάτων-οχημάτων με το απαραίτητο προσωπικό τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας του Γενάρη του 2022, προς συνδρομή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, άλλων υπηρεσιών της Περιφέρειας και Δήμων της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται προφανώς για απευθείας ανάθεση ποσού 500.000 ευρώ σε συγκεκριμένους επτά (7) εργολήπτες, μεταξύ των οποίων οι δωρητές και χορηγοί για την πασχαλινή γιορτή: LM CONSTRUCTION ΑΚΤΕ, GRGENESIS A.E., Ι.Δ. ΧΡΥΣΟΣΠΑΘΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε..

Την 1η Φεβρουαρίου 2022 η Οικονομική Επιτροπή με την απόφασή της 103/2022 (ΑΔΑ: 9Κ247Λ7-ΑΝ5) εγκρίνει ξανά την ανάθεση διάθεσης μηχανημάτων-οχημάτων με το απαραίτητο προσωπικό τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας του Φλεβάρη 2022, προς συνδρομή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, άλλων υπηρεσιών της Περιφέρειας και Δήμων της Περιφέρειας Αττικής.

Αυτή τη φορά όμως, η απευθείας ανάθεση έφτασε το ποσό των ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ (6.000.000 ευρώ)!

Τι και αν είχαμε καταγγείλει τότε ως Περιφερειακή Παράταξη στην Οικονομική Επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ότι η δαπάνη είναι μη νόμιμη, αφού η Διοίκηση της Περιφέρειας “δεν φρόντισε” να έχει εν ενεργεία εργολαβία για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της που θα προέκυπτε όπως γινόταν στο παρελθόν μέσα από ανοικτές διαδικασίες με πολύ μικρότερο κόστος (κάτω από 1,5 εκατ. με τις προσφερόμενες εκπτώσεις);

Έγινε απευθείας ανάθεση 6 εκατομμυρίων ευρώ και το αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν κρίσιμοι οδικοί άξονες της Αττικής και να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες συμπολίτες μας από τις χιονοπτώσεις του Γενάρη και Φλεβάρη φέτος.

Οι εργολήπτες έγιναν αυτή τη φορά 19 μεταξύ των οποίων και πάλι, οι δωρητές και χορηγοί για την πασχαλινή γιορτή: LM CONSTRUCTION ΑΚΤΕ, GRGENESIS A.E., Ι.Δ. ΧΡΥΣΟΣΠΑΘΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε..

Σήμερα, 19.04.2022 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής συνεδρίασε με Εκτός Ημερήσιας Διάταξης θέμα με τίτλο: Έγκριση αποδοχής δωρεών και χορηγιών για τη στήριξη της πασχαλινής εκδήλωσης στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης.

19 δωρητές και χορηγοί προσφέρουν από μετρητά, δωροεπιταγές, αρνιά, κρασί, εμφιαλωμένο νερό, ψωμί, είδη super market μέχρι και κάρβουνα!

Μεταξύ των δωρητών – χορηγών αυτών περιλαμβάνονται και οι εργολήπτες: LM CONSTRUCTION ΑΚΤΕ, GRGENESIS A.E., Ι.Δ. ΧΡΥΣΟΣΠΑΘΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε..

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγηση που εστάλη από το Γραφείο του αρμόδιου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη στην Οικονομική Επιτροπή προσφέρουν:

«… 15. Την με αριθμό πρωτοκόλλου 20179/08-04-2022 πρόταση χορηγίας της εταιρίας «LM CONSTRUCTION ΑΚΤΕ» με την οποία προτίθεται να χορηγήσει 25 ερίφια.

(…)

18. Την από 08-04-2022 πρόταση χορηγίας της εταιρίας «GRGENESIS A.E.» σε συνεργασία με την εταιρεία «…» με την οποία προτίθεται να διαθέσει την ποσότητα των 21.168 μπουκαλιών φυσικού μεταλλικού νερού των 0,500 ml.

(…)

22. Την από 08-04-2022 πρόταση χορηγίας της εταιρίας «Ι.Δ. ΧΡΥΣΟΣΠΑΘΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» με την οποία προτίθεται να χορηγήσει 5.000 τεμάχια κρέατος».

Η Διοίκηση Πατούλη επιλέγει ξανά την φιέστα και τις φωτογραφίες μίας ημέρας και όχι την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής για να στηρίξει τους πολίτες απέναντι στην πρωτόγνωρη κρίση που ζούμε.

Καλό Πάσχα λοιπόν αφού όλα είναι τακτοποιημένα για την πασχαλινή εκδήλωση της Διοίκησης Πατούλη στο Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”, στο χρυσό γλέντι από τις απευθείας αναθέσεις!

Η ίδια λογική ακολουθείται, χωρίς έλεγχο, σε όλο το μήκος και πλάτος της διακυβέρνησης της χώρας από την πολιτικά ομογάλακτη της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, Κυβέρνηση της ΝΔ.

Παρόλα αυτά εμείς ευχόμαστε ολόψυχα καλές γιορτές και καλή Ανάσταση στους πολίτες της Αττικής!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)