to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το άλμα του Αλέξη

Με σημαία την δημοκρατία και την ενότητα. Τόσο ενωτικά που μετατρέπει τις εσωκομματικές τρικλοποδιές σε προωθητική δύναμη. Τόσο δημοκρατικά που το παλαιό σύνθημα της ανανεωτικής Αριστεράς «Ενότητα μέσα στη διαφορετικότητα» το κάνει πράξη. Αυτό είναι το δεύτερο άλμα του Αλέξη. Το άλμα που θα απαλλάξει το λαό και τη χώρα από την καταστροφική πολιτική του καθεστώτος Μητσοτάκη και των ολιγαρχών φίλων του. Είναι αυτό το άλμα που μας δείχνει το δρόμο για να γίνει πραγματικότητα η προοδευτική διακυβέρνηση.


Το πρώτο άλμα του ο Α.Τσίπρας το πραγματοποίησε όταν ανέλαβε την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν τότε που με τολμηρές και ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες κατάφερε να ξεκολλήσει το κόμμα από το άγχος «μπαίνω, δεν μπαίνω στη Βουλή». Τότε που με ένα ανατρεπτικά ποιοτικό λόγο άφησε πίσω του το σλόγκαν του «όχι σε όλα» και έβαλε στο επίκεντρο του πολιτικού λόγου του την κυβερνησιμότητα.  Ήταν μία ρήξη με το παρελθόν της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς που από ουραγό των πολιτικών εξελίξεων την μετέτρεψε σε πρωταγωνιστή αυτών. Το αποτέλεσμα αυτού του ποιοτικού άλματος ήρθε πολύ σύντομα. Ο ΣΥΡΙΖΑ απογειώθηκε εκλογικά, έγινε αξιωματική αντιπολίτευση και αναδείχθηκε κυβέρνηση. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μειώσω την συμβολή στελεχών παλαιών και νέων, των μελών  σε αυτή την εξέλιξη. Όμως αναμφίβολα- και  επιμένω σε αυτό-  ότι το  DNA του Αλέξη ήταν ο καθοριστικός παράγοντας. Ήθος, σπάνιος χαρακτήρας, πολιτική υπερεπάρκεια, προσήλωση στα ιδανικά της Αριστεράς ήταν μεταξύ άλλων τα χαρακτηριστικά που ενέπνευσαν όχι μόνο τους αριστερούς αλλά κάθε προοδευτικό πολίτη.

Ήταν αυτά τα ίδια χαρακτηριστικά που έκαναν την Δεξιά και ιδιαίτερα το καθεστώς Μητσοτάκη , τις ελίτ, τους ολιγάρχες της παραπληροφόρησης και το σύστημα της διαπλοκής, να αντιληφθούν πολύ γρήγορα ότι ο Τσίπρας και όχι απλά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μεγάλη για αυτούς απειλή. Για αυτό ακριβώς το αναγόρευσαν στον κύριο και αποκλειστικό εχθρό τους. Και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τώρα που ο εκλεκτός τους, ο Μητσοτάκης ψυχορραγεί πολιτικά.

Όμως ο Αλέξης έκανε και δεύτερο άλμα. Τότε, το βράδι της ήττας του 19 που αντιλήφθηκε ότι όχι απλά η διεύρυνση αλλά ο μετασχηματισμός του  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για να επανέλθει η Αριστερά στην εξουσία. Τότε δηλαδή που έβαλε τις προϋποθέσεις η ήττα να γίνει νίκη. Τότε που γνωρίζοντας τις εσωκομματικές  αντιστάσεις, τα «αριστερόμετρα», τις αγκυλώσεις που αλλοίμονο όλους μας αγκαλιάζουν,  προχώρησε και προχωρά  μπροστά. Με σημαία την δημοκρατία και την ενότητα. Τόσο ενωτικά που μετατρέπει  τις εσωκομματικές τρικλοποδιές σε προωθητική δύναμη. Τόσο δημοκρατικά που το παλαιό σύνθημα της ανανεωτικής Αριστεράς «Ενότητα μέσα στη διαφορετικότητα» το κάνει πράξη. 

Αυτό είναι το δεύτερο άλμα του Αλέξη. Το άλμα που θα απαλλάξει το λαό και τη χώρα από την καταστροφική πολιτική του καθεστώτος Μητσοτάκη και των ολιγαρχών φίλων του.
Είναι αυτό το άλμα που μας δείχνει το δρόμο για να γίνει πραγματικότητα η προοδευτική διακυβέρνηση. Τον δρόμο του καθημερινού αγώνα, της καθημερινής επαφής με τους χώρους δουλιάς εκεί που ζει και εργάζεται ο μισθωτός , ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας, ο συνταξιούχος, ο νεολαίος. Της καθημερινής παρέμβασης.

Αυτό δηλαδή που καθημερινά κάνει ο Αλέξης με πάθος και πίστη στα ιδανικά της Αριστεράς.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)