to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 19.04.2022

Πολιτική

Διοίκηση Πατούλη: Φωτογραφικοί διαγωνισμοί, χορός εκατομμυρίων και στο βάθος καύση

Η Δύναμη Ζωής με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου καυτηριάζει το δόγμα της Διοίκησης Πατούλη και στην περίπτωση του Αποτεφρωτήρα του ΕΔΣΝΑ


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δύναμης Ζωής

Το πάρτι των εκατομμυρίων με αδιαφανή διαχείριση και φωτογραφικούς διαγωνισμούς συνεχίζεται από τη Διοίκηση Πατούλη.

Το τελευταίο κρούσμα αφορά στον ΕΔΣΝΑ και τον μοναδικό στην Ελλάδα, Αποτεφρωτήρα επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων που βρίσκεται στην ΟΕΔΑ Φυλής. Η Διοίκηση Πατούλη οφείλει άμεσα να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Τόσο για τις αδιαφανείς διαδικασίες, “φωτογραφικού”, όπως καταγγέλλεται, διαγωνισμού εκατομμυρίων όσο και για το περιεχόμενο της δρομολογούμενης νέας σύμβασης.

  • Ανοίγει, ναι ή όχι, ο δρόμος για ανεξέλεγκτη καύση;

Σε ό,τι αφορά στις αδιαφανείς διαδικασίες της πλήρως ελεγχόμενης από τη Διοίκηση Πατούλη Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ σχετικά με το νέο Διαγωνισμό για την αναβάθμιση, συντήρηση και λειτουργία του Αποτεφρωτήρα, οικονομικού αντικειμένου 106 εκ. (με ΦΠΑ) :

  • Πώς και γιατί άλλαξε γνώμη και ακύρωσε την δική της, αρχική της απόφαση (του περασμένου Νοεμβρίου) για 5ετή σύμβαση και την μετέτρεψε σε 25ετή, από το 2022 ως το 2047;
  • Πώς και γιατί, όπως έχει καταγγείλει και η Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΠΕΔΑ, με τη νέα σύμβαση μειώνονται τα μηνιαία έσοδα του ΕΔΣΝΑ από 105.000 σε 15.000 ευρώ ;

Η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώνεται με τη Διοίκηση Πατούλη να κωφεύει, να αγνοεί καταγγελίες και αποκαλύψεις, συνεχίζοντας ακάθεκτη το… έργο της που αποτυπώνει πιστά τον τρόπο της να ασκεί διοίκηση : χωρίς δημόσιο διάλογο, περιφρονώντας τις τοπικές κοινωνίες.

Συνεχίζει να αρνείται να φέρει το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής ένα ζήτημα δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος, στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπως έχει επανειλημμένα ζητήσει τόσο η Δύναμη Ζωής όσο και οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.

Η υπόθεση του Αποτεφρωτήρα του ΕΔΣΝΑ επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Δύναμης Ζωής που από την πρώτη στιγμή έχει στηλιτεύσει τις προκλητικές μεθοδεύσεις της Διοίκησης Πατούλη και διεκδικεί δημόσια διαβούλευση και διαφάνεια στη διαχείριση των απορριμμάτων στη βάση των αρχών της εγγύτητας, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Θυμίζουμε ότι επί Διοίκησης Δύναμης Ζωής ο ΕΔΣΝΑ υπέγραψε σύμβαση εκμίσθωσης του Αποτεφρωτήρα με όφελος 15 εκατομμύρια για τον Σύνδεσμο (απαλλάσσοντας τον από τον βραχνά των ανείσπρακτων οφειλών των νοσοκομείων που ανέρχονταν σε 11 εκ.). Ένα σημαντικό όφελος για τους πολίτες. Επίσης επί Διοίκησης Δύναμης Ζωής ο ΕΔΣΝΑ (με την 067/15 Α.Ε.Ε./20-03-2015 απόφαση της ΕΕ) συνέστησε Επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πολιτών και των αρμόδιων φορέων, για την απομάκρυνση του Αποτεφρωτήρα από τον αστικό ιστό. Αυτό το νήμα αποφάσεων και ενεργειών προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος έκοψε η σημερινή Διοίκηση Πατούλη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)