to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιώς

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το δικαστήριο τις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου εργαζομένων ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιώς (ΣΕΠ Α.Ε.).


Μέχρι στιγμής πάντως η κινητοποίηση συνεχίζεται, κατάσταση που έχει επιφέρει ανησυχία στην αγορά γενικότερα, αλλά και στα ναυτικά πρακτορεία, τους άμεσους δηλαδή πελάτες του λιμανιού.

Μάλιστα η Διεθνής Ναυτική Ένωση σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ζητά να τηρηθούν οι νόμοι, ώστε να είναι επιχειρησιακά λειτουργικό το λιμάνι, ενώ και η ΣΕΠ Α.Ε. που διαχειρίζεται τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σ.ΕΜΠΟ σε ενημέρωσή της προς τις ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών, επισημαίνει ότι διαδηλωτές που έχουν κηρύξει απεργία, απαγορεύουν παράνομα την είσοδο στους εργαζομένους που θέλουν να εργαστούν (υπάρχει και δεύτερο σωματείο που δεν συμμετέχει στην απεργία). 

Η επιστολή της ΔΝΕ

Από την πλευρά της η Διεθνής Ναυτική Ένωση με χθεσινοβραδυνή επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας σημειώνει:  «Αναφερόμαστε στην σημερινή στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιώς, καθώς και στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρά το γεγονός πως η αρχικώς εξαγγελθείσα για την Μεγάλη Τετάρτη εκρίθη ήδη παράνομη και καταχρηστική.

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τη δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη – απόρροια ενός ανεύθυνου συντεχνιακού ακτιβισμού, η οποία καταλήγει να απαξιώνει τον πρώτο τη τάξει εμπορικό λιμένα της Χώρας μας και να προκαλεί μία χαοτική κατάσταση στην εθνική εφοδιαστική αλυσίδα και την εγχώρια αγορά, πολλώ μάλλον μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδος και ενώ η ελληνική οικονομία ήδη χειμάζεται από τις επιπτώσεις της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Εν κατακλείδι, θεωρούμε ως ελάχιστη υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας -βάσει των όσων ο νόμος ορίζει περί του προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας- να εγγυηθεί επιτέλους την απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία του εμπορικού λιμένος Πειραιώς και ζητούμε από την πλευρά του Υ.ΝΑ.Ν.Π. την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, εν μέσω αυτής της εξόχως κρίσιμης περιόδου».

Πηγή: Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)