to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:12 | 18.04.2022

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Ταχυμεταφορέας και Security των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων η κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Η απόλυση εργαζόμενου-συνδικαλιστή από μεγάλη εταιρεία ταχυμεταφοράς στην Κηφισιά, στην οποία εργαζόταν για πάνω από 5 χρόνια, ελάχιστες μόνο ημέρες μετά τη συμμετοχή του στην απεργία της 6ης Απριλίου, παραβιάζει ευθέως το δημοκρατικό δικαίωμα στην απεργία»


Η δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνου Σκουρλέτη:

Η απόλυση εργαζόμενου-συνδικαλιστή από μεγάλη εταιρεία ταχυμεταφοράς στην Κηφισιά, στην οποία εργαζόταν για πάνω από 5 χρόνια, ελάχιστες μόνο ημέρες μετά τη συμμετοχή του στην απεργία της 6ης Απριλίου, παραβιάζει ευθέως το δημοκρατικό δικαίωμα στην απεργία. Αντίστοιχα, η προσαγωγή από την Αστυνομία 14 πολιτών, που συγκεντρώθηκαν σήμερα κοντά στο κατάστημα της εταιρείας για να διεκδικήσουν την επαναπρόσληψή του, πριν καν προλάβουν να αναρτήσουν έστω κάποιο πανό, καταδεικνύει ότι για την παρούσα, ακραία νεοφιλελεύθερη, διακυβέρνηση ο κόσμος της εργασίας δεν μπορεί να ασκεί βασικά δημοκρατικά δικαιώματα.

Η ανάκληση της απόλυσης και η καταδίκη των προσαγωγών, που δεν οδήγησαν σε συλλήψεις καθώς δεν υπήρχε λόγος, είναι τα άμεσα και αναγκαία βήματα για να μην δοθεί περαιτέρω το σήμα της απόλυτης ισοπέδωσης εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Αυτές οι απαράδεκτες πρακτικές κυβέρνησης και μεγάλης εργοδοσίας συνιστούν, για την πλειοψηφία της κοινωνίας, υποβάθμιση συνολικά της Δημοκρατίας. Δεν είναι ανεκτές και θα ηττηθούν στο κοινωνικό, θεσμικό και πολιτικό πεδίο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πλήξει με πολλούς τρόπους τον κόσμο της εργασίας, τα δικαιώματα και τις αμοιβές του, ενώ ενθαρρύνει την πρακτική εκείνων των επιχειρήσεων που τελευταία απολύουν και αντικαθιστούν προσωπικό με εργολαβικούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα ή με εικονικούς συνεργάτες. Αυτός είναι ο χαρακτήρας της μεγέθυνσης της οικονομίας επί διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ήδη έχει δεσμευτεί με την κατάθεση σχετικών τροπολογιών από τον Ιανουάριο του 2021 για την αναβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων σε courier-διαλογείς- συσκευαστές και delivery, καθώς και για την ένταξη τους στο καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων. Σ’ αυτό τον δρόμο θα εξακολουθήσει σταθερά να κινείται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)