to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:13 | 12.09.2013

Πολιτισμός

«Αν ο αθλητισμός είναι ο αδελφός της εργασίας, τότε η τέχνη είναι η ξαδέλφη της ανεργίας»

Το CAMP ξεκινά δυναμικά τη νέα εικαστική σεζόν με την έκθεση «Αν ο αθλητισμός είναι ο αδελφός της εργασίας, τότε η τέχνη είναι η ξαδέλφη της ανεργίας» η οποία πραγματοποιείται στο παλιό ξενοδοχείο Πίνδαρος με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, του ΒΜ:UK - Υπουργείο Πολιτισμού της Αυστρίας, και του Fresh Hotel. Η έκθεση, με θέμα –τι άλλο; – την οικονομική κρίση που εγκαινιάζεται στις 12 Σεπτεμβρίου, επιχειρεί να περιγράψει το πως είναι να ζει κανείς στην ύφεση, εστιάζοντας κυρίως σε ζητήματα όπως η ανεργία των νέων και η κατάθλιψη.


Εμπνεόμενοι από το τσιτάτο του Γερμανού συγγραφέα, κριτικού, μουσικού και visual artist, Thomas Kapielski, 42 καλλιτέχνες, ξένοι με βάση τη Βιέννη και Έλληνες με βάση την Αθήνα , θα εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω σε αυτά τα καίρια ζητήματα, ξεκινώντας έτσι ένα ζωντανό δημόσιο διάλογο. Αναμένεται να είναι ένα ενδιαφέρον εικαστικό «ντιμπέιτ» που θα περιλαμβάνει τις προοδευτικές και θαρραλέες θέσεις τόσο του Βορρά (η Αυστρία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχει πληγεί άμεσα από την κρίση) όσο και του λαβωμένου Νότου. Οι συμμετέχοντες εικαστικοί, που θα οπτικοποιήσουν τις απόψεις τους με τη χρήση διαφόρων μέσων (όπως ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική, εικονογράφηση, new media), θα θέσουν επίσης ερωτήματα όπως: Πώς αντιμετωπίζει η πολιτεία τους καλλιτέχνες σε καιρό ύφεσης; Ποια είναι η θέση της τέχνης όταν η οικονομία έχει βαλτώσει; Πώς αντιμετωπίζουν τη σημερινή κατάσταση οι καλλιτέχνες και πώς οραματίζονται το μέλλον;

Οι επιμελητές της έκθεσης –ένας Ελληνας καλλιτέχνης και ένας Αυστριακός- θα αξιοποιήσουν κάθε σπιθαμή του αθηναϊκού κτιρίου, ακόμη και την ταράτσα που διαθέτει μια φανταστική, metropolitan θέα. Την ημέρα των εγκαινίων στην ταράτσα του Πινδάρου Live οι The Callas, Quehenberger vs Elin, Michael Fischer, El Greco’s, Johann Neumeister, Afroditi Psarra, Zombie penguin και θα ακολουθήσει πάρτυ στο ισόγειο του CAMP!

Επιμέλεια: ο καλλιτέχνης Πάνος Παπαδόπουλος (και συνιδρυτής της εικαστικής κολλεκτίβας Dada da Academy) και ο αυστριακός καλλιτέχνης Nino Stezl.

Συμμετέχουν:

Ισμήνη Αδάμη, Ελένη Μπαγάκη, Μαργαρίτα Μποφιλίου, The Callas, Shirin Charlot, Cut and Scrape, Hélène van Duijne, Marina Faust, Michael Fischer, Kerstin von Gabain, Marcus Geiger, Martin Grandits, Mario Grubisic, Axel Huber, Anna Jermolaewa, Κατερίνα Κανά, Μαρίκα Κωνσταντινίδου, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Michael Lukas, Helmut Mark, Albert Mayr, Milan Mladenovic, Johann Neumeister, Κοσμάς Νικολάου, Katherina Olschbaur, Πάνος Παπαδόπουλος, Elisabeth Penker, Rade Petrasevic, Chloe Potter, Quehenberger vs Elin, Björn Segschneider, Nino Stelzl, Lilli Thießen, Αμαλία Βεκρή, Sanja Velickovic, Πάκη Βλασσοπούλου, Σελάνα Βροντή, Κρίνα Βροντή, Valerios, Αφροδίτη Ψαρρά, Hans Weigand, Lukas Willmann, Woozy

Η σελίδα της έκθεσης στο facebook

Links:

www.dadadaacademy.com

www.campoint.gr

Εγκαίνια:

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 20:00

Διάρκεια:

13.09 – 11.10.2013

Ώρες λειτουργίας εκθεσιακού χώρου: 

Δευτέρα-Κυριακή 14:00-21:00

Links:

www.dadadaacademy.com

Πίνδαρος, Σοφοκλέους 24, Αθήνα

For English follow the link:

http://campoint.gr/?p=5081&lang=en

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)