to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:49 | 15.04.2022

Πολιτική

Κάντε ησυχία, ο Πορτοσάλτε αναλύει το «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» που είπε ο Αλ. Τσίπρας

Ανοίξτε μπλοκάκια: Η χθεσινή αναφορά του Αλ. Τσίπρα από το βήμα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο δίλημμα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» ενέπνευσε τον Άρη Πορτοσάλτε πρωί πρωί σήμερα να προβεί σε σχετική εμβριθή ανάλυση, αναρωτώμενος «πού θα βρεθεί ο πλούτος που θα μοιράσει ο σοσιαλισμός», χαρακτηρίζοντάς το «ντεμοντέ» σύνθημα και «μπαλαφάρα», και φτάνοντας ως την «κουρελαρία» των αφισών - Και ύστερα ...αποχώρησε εκνευρισμένος, όταν ο Γ. Καραμέρος είπε «μην παίξετε άλλο Τσίπρα, έχει εκνευριστεί»!


«Ο καπιταλισμός δεν είναι βαρβαρότητα» απεφάνθη ο Άρης Πορτοσάλτε, αλλά ας τον αφήσουμε να τα πει ο ίδιος:

Βίντεο από τη σελίδα «Στα μέσα και στα έξω»,

Το πράγμα σοβάρεψε μετά, καθώς ο Άρης Πορτοσάλτε αποχώρησε έξαλλος από το πλατό του ΣΚΑΪ. Αιτία ήταν η κόντρα με τον Γιώργο Καραμέρο, πάλι για το «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην έναρξη του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Έτσι, όταν ο Γ. Καραμέρος είπε« μην παίξετε άλλο Τσίπρα, έχει εκνευριστεί», ο Άρης Πορτοσάλτε αποχώρησε έξαλλος από το πλατό, παρά τις παραινέσεις των παρουσιαστών της εκπομπής:

Ενώ η σελίδα «Στα μέσα και στα έξω» αλίευσε και την ενόχληση Οικονόμου νωρίτερα καθώς ξεφύλλιζε την πρωινή Αυγή:

Η αναφορά του Αλ.Τσίπρα στο «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα»

Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», στην εναρκτήρια ομιλία του στο 3ο Συνέδριο, που ...εκνεύρισε τον Άρη Πορτοσάλτε, ξεκίνησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επισημαίνει ότι ο κόσμος γίνεται πιο σκληρός καθώς οι υποσχέσεις της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης κατέρρευσαν και πρόσθεσε ότι οι αλλαγές που συντελούνται καθιστούν σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ ένα παλιό για την ανθρωπότητα δίλημμα: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».

Όπως επισήμανε συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας:

«...Διότι ο κόσμος μας, ο κόσμος γύρω μας γίνεται ολοένα και πιο σκληρός, οι ανισότητες διευρύνονται, οι παγκόσμιες απειλές αναδύονται ξανά μαζί με τις αλλεπάλληλες κρίσεις, τόσο, που καθιστούν σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ ένα παλιό για την ανθρωπότητα δίλημμα: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα.

Και αν η απάντηση που δίνουν οι παγκόσμιες εξελίξεις, η κλιματική καταστροφή, η κλιμάκωση της φτώχειας και της περιθωριοποίησης, η καταδίκη σε θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων από έναν ιό, αλλά και ο πόλεμος που ξαναφέρνει στο προσκήνιο την πυρηνική απειλή, αν η απάντηση των εξελίξεων είναι βαρβαρότητα, τότε εμείς είμαστε εδώ, μαζί με δισεκατομμύρια άλλους ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη να πούμε: όχι η απάντηση για το μέλλον του κόσμου δεν είναι η βαρβαρότητα.

Η απάντηση είναι η δικαιοσύνη, η απάντηση είναι η ισότητα, η απάντηση είναι η ειρήνη, η απάντηση είναι η περιβαλλοντική προστασία, η απάντηση είναι οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη. Αυτή είναι η απάντηση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)