to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:34 | 08.04.2022

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Ντροπή και απρέπεια για το ελληνικό Κοινοβούλιο η παρουσία και ομιλία ναζιστών του τάγματος Αζόφ

Απάντηση στον βουλευτή Μπ. Παπαδημητρίου: Να μην ξεπλένουμε ακροδεξιούς, φασίστες


Πράξη ντροπιαστική και απρεπή για το ελληνικό Κοινοβούλιο που αμαύρωσε την παρουσία του Ουκρανού προέδρου και ακύρωσε το μήνυμα συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό, χαρακτήρισε o βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θ. Ξανθόπουλος, την ομιλία στη των δύο στελεχών του νεοναζιστικού τάγματος του Αζόφ στην Βουλή. «Ο ελληνικός λαός έδιωξε τους ναζιστές από τη Βουλή με τη ψήφο του. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να έρθουν μέσω ενός τηλεοπτικού μηνύματος. Έχουν ευθύνη η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής», συμπλήρωσε, μιλώντας στο Alert tv και την εκπομπή «Alert στην πολιτική».

Ο κ. Ξανθόπουλος απαντώντας στον επίσης προσκεκλημένο βουλευτή της ΝΔ Μπ. Παπαδημητρίου, ο οποίος αμφισβήτησε ότι ήταν ναζιστές, λέγοντας μεταξύ άλλων: «…Και που ξέρουμε ότι είναι Ναζί ο συγκεκριμένος άνθρωπος…Πολύ εύκολα λέγονται αυτά και κακώς συμμετέχει και ο κ. Τσίπρας. Του κολλήσαμε αμέσως μια ετικέτα.... Οταν κάποιος υπερασπίζεται την Μαριούπολη δεν θα πάω να του κολλήσω ετικέτα. Δεν είναι σωστό να τους κολλάμε μια ετικέτα και να τους καταδικάζουμε... Οι ακροδεξιοί δεν είναι πατριώτες;», τόνισε:

«Πρέπει να έχουμε ένα μέτωπο απέναντι στα ζητήματα αυτά και στενοχωριέμαι γιατί προσπαθείτε δικαιολογώντας όσα συνέβησαν, να ξεπλύνετε το τάγμα Αζοφ και ότι αυτό σημαίνει... Δεν είχε κανέναν λόγο αυτό το τάγμα να έχει παρουσία στη Βουλή. Αυτή η παρουσία είναι εξαιρετικά ανησυχητική και ντροπιαστική για το Κοινοβούλιο. Υπήρξε απρέπεια απέναντι στη Βουλή, Εμφανίστηκαν άνθρωποι ως μη όφειλαν, με ένα ακροδεξιό ναζιστικό φορτίο. Να μην ξεπλένουμε. Ειναι ακροδεξιοί, φασίστες και το ότι ενσωματώθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δεν τους νομιμοποιεί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)