to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:43 | 07.04.2022

Πολιτική

Θεσσαλονίκη: Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Επικεφαλής του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν οι συντονιστές των Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς και Χρήστος Μαϊκίδης αντίστοιχα, συνοδευόμενοι από στελέχη του κόμματος από το χώρο της υγείας.


Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Νοσοκομείο Παπανικολάου, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό γεγονός της φωτιάς που ξέσπασε χθες στο Νοσοκομείο και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο δύο νοσηλευομένων.

Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπίστωσαν πως τα νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν σήμερα, σε συνθήκες οι οποίες ευνοούν τέτοια συμβάντα. Υποστελεχωμένα σε «βαθμό κακουργήματος» και με το υπάρχον προσωπικό εξαντλημένο ύστερα από δυο χρόνια υπερπροσπάθειας λόγω covid-19, με υποδομές εγκαταλειμμένες στο έλεος της φθοράς του χρόνου, εξαιτίας της ιδεοληπτικής εμμονής της κυβέρνησης να μην στηρίζει το ΕΣΥ αλλά να το οδηγεί στην πλήρη απαξίωση και τελικά στην κατάρρευση, τα νοσοκομεία μας έχουν οδηγηθεί σε σημείο να θεωρείται επισφαλής μέχρι και η ίδια η λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τους διοικούντες το νοσοκομείο, για την εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας απαιτούνται 2 εκατομμύρια ευρώ. Που όταν ζητήθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό, η απάντηση ήταν ένα μεγαλοπρεπές «ΘΑ». Μια απάντηση από εκείνους οι οποίοι μείωσαν φέτος τις δαπάνες για την υγεία κατά 820.000.000 ευρώ.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, δήλωσαν τα εξής:

1.    Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους.

2.    Συγχαίρουμε τους εργαζόμενους της κλινικής γιατί χάρη στη δική τους αυτοθυσία και αυταπάρνηση δεν θρηνούμε σήμερα πολλαπλάσια θύματα και υλικές ζημίες.

3.    Τονίζουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης για το συμβάν, το οποίο δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Όταν συμβαίνουν τέτοια τραγικά περιστατικά, τα «ΘΑ» περισσεύουν. Κι αυτό που μένει είναι να μιλήσει ο ελληνικός λαός ο οποίος με την ψήφο του θα αναδείξει μια άλλη κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τη σωτηρία της χώρας.

Επικεφαλής του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν οι συντονιστές των Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς και Χρήστος Μαϊκίδης αντίστοιχα, συνοδευόμενοι από στελέχη του κόμματος από το χώρο της υγείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)