to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:18 | 07.04.2022

Πολιτική

Οι νεοναζί του Αζόφ στη Βουλή: Η αφωνία Μητσοτάκη και τα βέλη εκ των έσω

Σάλος (και) στη δεξιά πολυκατοικία μετά το απαράδεκτο «φάουλ» του Ουκρανού προέδρου, ο οποίος έβγαλε μαχητές του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ να μιλήσουν προς τους Έλληνες βουλευτές και τον ελληνικό λαό


Η μαγνητοσκοπημένη ομιλία του Ζελένσκι στη Βουλή κατέληξε το μεσημέρι της Πέμπτης σε πρωτοφανές φιάσκο. Ο Ουκρανός πρόεδρος εν γνώσει του προέδρου της Βουλής -άρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη- έδωσε το λόγο σε μέλος του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ και σε ένα ακόμα άτομο που έκρυβε το πρόσωπό του! Ο δεύτερος στρατιώτης συστήθηκε ως «Αναστάσιος», λέγοντας ότι βρίσκεται ανάμεσα στους «αμυνόμενους της Μαριούπολης».  «Το Τάγμα Αζόφ έχει το κουράγιο να αντιμετωπίσει πολύ ισχυρότερες αντίπαλες δυνάμεις. Έχετε το κουράγιο να έρθετε με ανθρωπιστική βοήθεια για τους πολίτες της Μαριούπολης; Είναι και δικοί σας άνθρωποι. Βοηθήστε να σωθούν!» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται δικαιολογημένα ο Κώστας Τασούλας, ο οποίος, ως πρόεδρος της Βουλής είχε εδώ και ημέρες επιφορτιστεί με την οργάνωση της συγκεκριμένης ομιλίας. Η πρώτη τοποθέτηση έρχεται μέσω διαρροών στον ΣΚΑΪ, με πηγές της προεδρίας της Βουλής να υποστηρίζουν ότι η ενημέρωση για την παρουσία των δύο Ουκρανών έγινε σήμερα λίγο πριν την ομιλία του Ζελένσκι, ενώ προσθέτουν ότι δεν υπήρχε ενημέρωση πως επρόκειτο για μαχητή του τάγματος Αζόφ.

Τα πυρά στρέφονται βέβαια και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν προέρχονται μόνο από την αντιπολίτευση.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αντιπολίτευση φταίει στον Οικονόμου για τη «λανθασμένη συμπερίληψη» νεοναζί στην ομιλία Ζελένσκι

Ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών στηλιτεύοντας την παρουσία μέλους του νεοναζιστικού τάγματος. Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος αυτό που έγινε σήμερα στην ελληνική Βουλή».

Ενδιαφέρον είχε πάντως το γεγονός πως και άλλοι υπερσυντηρητικοί παράγοντες πέριξ της ΝΔ, όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Κυριάκος Βελόπουλος, επιτέθηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Την ευκαιρία για άδραξε και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που κατηγορεί «το σύστημα» και τις «ελίτ»… «Όχι για να χειροκροτήσουμε το τάγμα Αζόφ με τα νεοναζιστικά σύμβολα. Αλλά τί λέω; Εδώ το σύστημα και οι ελίτ ετοιμάζονται να ξαναβάλουν στη βουλή το κόμμα Κασιδιάρη», είπε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν επικεφαλής της «Εθνικής Συμφωνίας», έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook.

Aκόμα πιο αιχμηρή, η ανάρτηση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου:

Αφωνία Μητσοτάκη, δικαιολογίες Τασούλα

Ο πρωθυπουργός σε μια δήλωση 462 λέξεων μετά την ολοκλήρωση της ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στην «υποδοχή» που επέλεξε η κυβέρνησή του σε έναν νεοναζί, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ιστορική καθώς όπως είπε για πρώτη φορά τον 21ο αιώνα, φιλοξένησε τον ηγέτη ενός λαού που μάχεται για την πατρίδα του» αποσιωπώντας ότι δόθηκε «βήμα» στη Βουλή των Ελλήνων σε εκπρόσωπο ενός φασιστικού νεοναζιστικού ένοπλου τάγματος.

Ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως «έμαθα 10 λεπτά πριν ότι θα μιλήσουν στρατιώτες και θα μας πουν τις κακουχίες που τραβάνε υπερασπιζόμενοι την Μαριούπολη». Σημείωσε επίσης ότι στις επαφές που έγιναν με την Ουκρανική πρεσβεία «είχαν την εντύπωση ότι θα ήταν βίντεο με σκηνές του πολέμου. Μου είπαν ότι θα είναι στρατιώτες. Ο επίσημος μεταφραστής της ουκρανικής πρεσβείας μου είπε ότι λένε αυτά που τραβάνε στη Μαριούπολη». Μάλιστα ανέφερε πως ο ίδιος δεν πρόσεξε την αναφορά στο Τάγμα Αζόφ. Όπως είπε για την παρέμβαση του στρατιωτικού από την Μαριούπολη «δεν άκουσα για το Αζόφ. Άκουσα για τον παππού του και ρώτησα μετά που έγινε αυτή η μάχη».

Νωρίτερα, από το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής έλεγαν, πως ο Κώστας Τασούλας ενημερώθηκε ότι θα προβαλλόταν βίντεο με δύο «μαχητές», χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα βίντεο που είχαν αποσταλεί νωρίτερα στη Βουλή δεν είχαν ελεγχθεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)