to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:10 | 06.04.2022

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Εκκωφαντική η απουσία Δράμας/Καβάλας από το πόρισμα για την ανάπτυξη της Θράκης

«Αγωνιώδης είναι η προσπάθεια των βουλευτών της ΝΔ να μας πείσουν ότι συμπεριλαμβάνονται η Δράμα και η Καβάλα. Όμως η έκθεση στο τίτλο αλλά και σε πολλά σημεία, αναφέρεται μόνο στη Θράκη. Είναι εκκωφαντική η απουσία της Δράμα και της Καβάλας από το πόρισμα», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θ. Ξανθόπουλος, στην ομιλία του για την έκθεση ανάπτυξης της Θράκης.


Και επεσήμανε με έμφαση:

- Δεν κλήθηκε καν ο Δήμος Νευροκοπίου, για το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού, του μοναδικού στην περιφέρεια ΑΜΘ.

- Η σιδηροδρομική Εγνατία εξελίσσεται ερήμην της Δράμας και Καβάλας. «Έμειναν έξω δυο μεγάλα αστικά κέντρα που μόνο θετικά μπορούν να προσφέρουν στην εμπορική σημασία της», είπε.

- Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος(ΔΙΠΑΕ), προχωρά σε αναμόρφωση του χάρτη, αφήνοντας εκτός τα πανεπιστημιακά ιδρύματα Δράμας και Καβάλας «Το ανθρώπινο δυναμικό είναι καθοριστικός παράγοντας και κάθε μείωση της εκπαιδευτικής φροντίδας για τον πληθυσμό της περιοχής, υπονομεύει αυτή την προσπάθεια. Αυτό είναι το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης της Θράκης όπου η Αν. Μακεδονία, η Δράμα και η Καβάλα, είναι φτωχοί συγγενείς», υπογράμμισε. Και αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο αυτό θέμα των σχολών, ο παριστάμενος υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος, απέφυγε να δώσει κάποια συγκεκριμένη και σαφή απάντηση.

Ο κ. Ξανθόπουλος, ξεκαθάρισε επίσης, ότι η προεργασία του πορίσματος έγινε με την πολιτική ευθύνη της ΝΔ η οποία προσδιόρισε το πλαίσιο της Θράκης. «Και αναγκαστικά οι προτάσεις μας έχουν αυτή τη στόχευση. Δεν μπορούσαμε από μόνοι μας να αλλάξουμε το πλαίσιο.. Οι λόγοι υστέρησης της Θράκης είναι δεδομένοι και εξαιτίας αυτής της υστέρησης απαιτείται φροντίδα υπερβάλλουσας ανάπτυξης για να έρθουμε στο μέσο όρο. Τίποτε τέτοιο όμως δεν περιλαμβάνεται στο πόρισμα», πρόσθεσε.

«Στις προτάσεις του δικού μας πορίσματος περιλαμβάνονται, η δημιουργία του τεχνολογικού campus, η βελτίωση των κάθετων υποδομών, η δημιουργία του οργανισμού ανάπτυξης και συνεργασίας της Αν. Ευρώπης με επίκεντρο την Θράκη. Ο στόχος είναι σε ορίζοντα 6 ετών να έχει αυξηθεί η παραγόμενη προστιθέμενη αξία στη περιοχή. Αυτά για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το πώς προσεγγίσαμε τις εργασίες της περιοχής», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)