to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:35 | 05.04.2022

Πολιτική

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών με τη Νούλαντ

Να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, καλεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ, στον απόηχο της λιτής ανακοίνωσης που δεν μας «φώτισε» για το αντικείμενο της συνάντησης


Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «Όσο κι αν η κυβέρνηση -αρκούμενη σε ολιγόλογες ανακοινώσεις- επιχειρεί να κρύψει το ακριβές περιεχόμενο των συνομιλιών της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Β. Νούλαντ, (γνωστής και για τη δράση της στην Ουκρανία), με τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης, είναι προφανές ότι οι συζητήσεις αφορούν την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, στο πλαίσιο του "συντονισμού των επιχειρήσεων" και του ανταγωνισμού με τη Ρωσία. Αυτό επιβεβαιώνεται, άλλωστε, και από την πολύ επικίνδυνη απόφαση για την αποστολή τμημάτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκών σχηματισμών».

«Το γεγονός ότι, πριν την Ελλάδα, η Β. Νούλαντ βρέθηκε στην Τουρκία, εγκαινιάζοντας τον Στρατηγικό Μηχανισμό ΗΠΑ-Τουρκίας, ενώ ακολουθεί επίσκεψή της στην Κύπρο, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ανησυχίες και ερωτηματικά για το τι κομίζει το «ευρωπαϊκό τουρνέ» της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά και με τις επικίνδυνες διευθετήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» προσθέτει το ΚΚΕ.

«Η "σιγή ιχθύος", που τηρεί η κυβέρνηση για αυτές τις συναντήσεις, δεν θα την απαλλάξει από την υποχρέωση να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών» καταλήγει το κόμμα του Περισσού.

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις:

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter κατά τη συνάντηση υπήρξε ενδελεχής ανταλλαγή απόψεων για την Ουκρανία και την περιοχή μας και επαναβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών μας σχέσεων με τις ΗΠΑ.

«Συναντήθηκα με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για να συζητήσουμε τις δυνατότητες της περαιτέρω προώθησης της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης σε όλους τους τομείς. Είχαμε μια παραγωγική ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» έγραψε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

tags: ΚΚΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)