to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:21 | 05.04.2022

Κοινωνία

Με εκπροσώπους του ΔΙΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των καθηγητών και των φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) στη Θεσσαλονίκη, μετά την ξαφνική απόφαση της υπουργού Παιδείας –μετά από πρόταση της διοικούσας επιτροπής του ιδρύματος- να μεταφερθούν δύο τμήματα της Σχολής Μηχανικών από τη Σίνδο στις Σέρρες και να καταργηθεί εντελώς το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος


Η ξαφνική αυτή απόφαση σημαίνει τη μετακίνηση 6.000 φοιτητών από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες ενώ 880 φοιτητές θα βρεθούν…  χωρίς τμήμα κάτι που σημαίνει ανασφάλεια και υποβάθμιση του πτυχίου τους, αφού θα είναι κάτοχοι πτυχίου ανύπαρκτης σχολής!

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στο ΔΙΠΑΕ μετά την ξαφνική αυτή απόφαση της κυβέρνησης και ο τρόπος αντιμετώπισής τους, ήταν το θέμα της σημερινής συνάντησης κλιμακίου της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με εκπροσώπους των καθηγητών του ιδρύματος.

Στη συνάντηση οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκαν διεξοδικά από τους καθηγητές του ΔΙΠΑΕ και εξέφρασαν τη συμπαράσταση και τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών, φοιτητριών.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του τμήματος μηχανικών περιβάλλοντος, η Παρασκευή Μεντζέλου, αναπληρώτρια πρόεδρος του ιδίου τμήματος, ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, καθηγητής του τμήματος και ο Δημοσθένης Σταμάτης, πρόεδρος μελών ΔΕΠ του ΔΙΠΑΕ.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παρόντες και παρούσες ήταν οι βουλευτές και η βουλεύτρια Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης και Κατερίνα Νοτοπούλου, ο αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε., Μίλτος Οικονόμου και ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, Θανάσης Πάντσιος.

Χρ. Γιαννούλης: «Σφοδρές αντιδράσεις για καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων στα ΑΕΙ»

Καθολική είναι η αντίδραση Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού και φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, στην απόφαση-εισήγηση της διοικούσας επιτροπής για κατάργηση δύο τμημάτων, τη μεταφορά άλλων δύο και τη συγχώνευση τεσσάρων τμημάτων.

Στη συνάντηση με μέλη του ΔΕΠ, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμευτήκαμε να σταθούμε στο πλευρό της πανεπιστημιακής κοινότητας και να αναλάβουμε δράσεις εντός και εκτός Βουλής, για να βάλουμε φραγμό στα σχέδια Κεραμέως, που στόχο έχουν τη βίαιη αναδιάρθρωση του χάρτη των ΑΕΙ.

Την ίδια ώρα φοιτητές του ΔΙΠΑΕ, με τη δυναμική τους παρουσία έξω από το ΥΜΑΘ, έστειλαν το δικό τους μήνυμα αποφασιστικότητας, να μην επιτρέψουν την υποθήκευση του μέλλοντος τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)