to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:49 | 04.04.2022

Πολιτική

Συνεχιζόμενη αντιδημοκρατική δίωξη δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης και μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το ΝΑΡ

Ο Κ. Ξενόπουλος οδηγείται σε δίκη την Τρίτη 5 Απρίλη για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας, όπου τα ΜΑΤ που επιτέθηκαν στη διαδήλωση του άνοιξαν το κεφάλι!


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΝΑΡ:

«Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη αντιδημοκρατική και εκδικητική δίωξη του αγωνιστή Κώστα Ξενόπουλου, στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης με την «Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής».
Ο Κ. Ξενόπουλος οδηγείται σε δίκη την Τρίτη 5 Απρίλη για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας, όπου τα ΜΑΤ που επιτέθηκαν στη διαδήλωση του άνοιξαν το κεφάλι!
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 6 Οκτώβρη 2017, με αφορμή το συνέδριο «Thessaloniki Summit» που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών (ΣΒΒΕ) και στο οποίο έδωσαν το «παρών» Τσίπρας και Μητσοτάκης, οργανώθηκε από το Συντονισμό Συλλογικοτήτων διαδήλωση η οποία στο χώρο της ΔΕΘ δέχτηκε απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με γκλομπ και χημικά από πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ. Ο Κ. Ξενόπουλος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου χρειάστηκε να γίνουν ράμματα.
Το γεγονός ότι ο Κ. Ξενόπουλος κατέθεσε μήνυση για την απρόκλητη επίθεση και το σοβαρό τραυματισμό του, προκάλεσε την εκδικητική στάση της αστυνομίας. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει άφθονο αποδεικτικό υλικό, βίντεο και φωτογραφίες, η αστυνομία όχι μόνο δεν κατάφερε να βρει τον αυτουργό της επίθεσης, αλλά προχώρησε σε μήνυση στο θύμα της που θα δικαστεί στις 5/4 με βαρύτατες κατηγορίες.
Η αντιδημοκρατική αυτή πρακτική, η εκδικητικότητα απέναντι στους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, η αίσθηση ασυδοσίας και ατιμωρησίας της αστυνομίας, δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Είναι κομμάτι του κρατικού αυταρχισμού και της ακραίας κατασταλτικής πολιτικής της ΝΔ που για κάθε κοινωνικό πρόβλημα και διεκδίκηση απαντάνε με περισσότερη αστυνομία. Είναι η πολιτική που με τα πρόστιμα, τα ΜΑΤ, τις συλλήψεις και τις διώξεις σε βάρος των κινητοποιήσεων του εργατικού και φοιτητικού κινήματος επιχειρεί να φιμώσει τη λαϊκή αντίσταση απέναντι στη χρεοκοπημένη και εγκληματική πολιτική της ΝΔ για την πανδημία και την κοινωνική κρίση.
Καλούμε κάθε δημοκράτη, το εργατικό και μαζικό κίνημα, τις μαχόμενες δυνάμεις της κοινωνίας να πάρουν θέση αλληλεγγύης στον Κ. Ξενόπουλο και τους δικαζόμενους αγωνιστές, να υπερασπιστούν τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.
  • Να σταματήσει η εκδικητική δίωξη του αγωνιστή Κ. Ξενόπουλου
  • Όχι στα πρόστιμα και τις απαγορεύσεις της κοινωνικής δράσης.
  • Κάτω τα χέρια από τους λαϊκούς αγώνες

Όλοι/ες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης-συμπαράστασης στις 5 Απρίλη στα δικαστήρια

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)