to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:16 | 03.04.2022

Διεθνή

Γερμανία: 8.000 εργατικά συμβούλια επιχειρήσεων ζητούν ελαφρύνσεις για τους εργαζόμενους

Περισσότερα από 8000 επιχειρησιακά συμβούλια ζητούν περαιτέρω ανακούφιση λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους, σύμφωνα με την Handelsblatt.


Σύμφωνα με την IG Metall, περισσότερα από 8.000 επιχειρησιακά συμβούλια ζητούν περαιτέρω ελαφρύνσεις για τους εργαζόμενους λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας. Τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν είναι αρκετά, αναφέρουν σε έκκληση που δημοσιεύθηκε στη Φρανκφούρτη.

Στην έκκληση, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, μαζί με την IG Metall, ζητούν προσωρινή μείωση των φόρων στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο, καθώς και ανώτατο όριο στις τιμές του φυσικού αερίου μέχρι την κατανάλωση 8.000 κιλοβατώρων. Επιπλέον, το βασικό αφορολόγητο ποσό θα πρέπει να αυξηθεί σε 12.800 ευρώ. Αυτό θα βοηθούσε τα νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Επιπλέον, θα πρέπει να θεσπιστεί ένα κοινωνικά δίκαιο επίδομα κινητικότητας.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, 8100 επιχειρησιακά συμβούλια είχαν υποστηρίξει την εκστρατεία υπογραφής του IG Metall. Σύμφωνα με την IG Metall, εκπροσωπούν 2,4 εκατομμύρια εργαζόμενους σε περισσότερες από 3600 επιχειρήσεις. Ο ηγέτης του IG Metall Jörg Hofmann απαίτησε να λάβουν οι εργαζόμενοι γρήγορα περαιτέρω αξιοσημείωτη βοήθεια για το ενεργειακό κόστος. Ο Hofmann κατηγόρησε επίσης την κερδοσκοπία για τις αυξήσεις των τιμών και απαίτησε να μπει τέλος στην "αύξηση των τιμών της ενέργειας, των πρώτων υλών και των τροφίμων".

Στα τέλη Μαρτίου, ο συνασπισμός των SPD, των Πρασίνων και του FDP είχε συμφωνήσει σε μια δέσμη μέτρων για την ελάφρυνση της επιβάρυνσης από τις τιμές της ενέργειας. Προβλέπεται κατ' αποκοπήν τιμολόγηση της ενέργειας, μείωση του ενεργειακού φόρου στα καύσιμα για τρεις μήνες, καθώς και ενίσχυση για οικογένειες και χαμηλόμισθους. Προβλέπονται επίσης φτηνά εισιτήρια για λεωφορεία και τρένα στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες - καθώς και μέτρα για μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση. Τον Φεβρουάριο αποφασίστηκε ότι η εισφορά EEG θα καταργηθεί πρόωρα την 1η Ιουλίου 2022, προκειμένου να μειωθεί το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: capital.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)