to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:33 | 02.04.2022

Πολιτική

Βασιλιάς στα ερείπια ο Άδωνις Γεωργιάδης - Πανηγυρίζει για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε πανδημία και ακρίβεια

“Φαντάζεστε να είχαμε την πανδημία με Πολάκη και πόλεμο στην Ουκρανία με κυβέρνηση Τσίπρα;” σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης στο προσυνέδριο της ΝΔ, δήλωση που δείχνει πως ο κ. Γεωργιάδης δεν αντιλαμβάνεται ούτε στο ελάχιστο το πόσο καταστροφικό είναι το κυβερνητικό πείραμα των δήθεν αρίστων του Κυριάκου Μητσοτάκη


“Αυτό που ακούω συχνά είναι πόσο άτυχοι είμαστε, πόσα μας έτυχαν μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια. Θα διαφωνήσω. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί. Γιατί εμείς μπήκαμε στην πολιτική για να κάνουμε καλό στην πατρίδα μας. Φαντάζεστε να είχαμε την πανδημία με Πολάκη; Να είχαμε πληθωρισμό και πόλεμο στην Ουκρανία με κυβέρνηση Τσίπρα;”, είπε ειδικότερα ο κ.Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

“Είμαστε τυχεροί ως Έλληνες γιατί σε αυτές τις μεγάλες προκλήσεις είχαμε πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Άρα όχι μόνο δεν πρέπει να μας παίρνει από κάτω ότι υπάρχουν αναποδιές, αλλά πρέπει να είμαστε υπερήφανοι”.

Το να μηρυκάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης την εκάστοτε γραμμή της κυβέρνησης δεν είναι πρωτότυπο, μάλλον αποτελεί και το βασικό καθήκον του από τότε που ο Κ. Μητσοτάκης τον άφησε υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου.

Ωστόσο να πολιτεύεται κανείς με «what if» για τη πανδημία την ώρα που η χώρα μας πλησιάζει τις 30.000 νεκρούς και κατέχει θλιβερές πρωτιές στους θανάτους ανά εκατομμύριο και τις μολύνσεις στην ΕΕ δείχνει επικίνδυνη έλλειψη ενσυναίσθησης.

Μιας όμως και αρέσκεται ο κ. Γεωργιάδης στις εικασίες όντως αναρωτιόμαστε: τι θα είχε γίνει στη πανδημία εάν η κυβέρνηση είχε επενδύσει πραγματικά στο ΕΣΥ, τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του; Τι θα είχε γίνει εάν είχε επιστρατεύσει ιδιωτικές ΜΕΘ; Τι θα είχε γίνει αν υπήρχε διακοινοβουλευτικός συντονισμός; Τι θα είχε γίνει εάν είχε παλέψει στην ΕΕ το ζήτημα των πατεντών για τα εμβόλια; Τι θα είχε γίνει αν εισήγαγε έγκαιρα θεραπείες και φάρμακα όπως άλλες χώρες της ΕΕ; Τι θα είχε γίνει αν ο πρωθυπουργός δεν έλεγε ψέματα οτι δε γνωρίζει πόσοι άνθρωποι πέθαιναν εκτός ΜΕΘ; Τι θα είχε γίνει αν η επιτροπή ειδικών είχε ουσιώδη ρόλο και δεν αποτελούσε χώρο παρεμβάσεων του Μεγάρου Μαξίμου; Τι θα είχε γίνει αν η λίστα Πέτσα ήταν χρήματα που επενδύονταν στα αλήθεια για την ενημέρωση των πολιτών;

Και τα παραπάνω προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία:

Και παράλληλα έχει ενδιαφέρον το αφήγημα πως για όλα φταίνει οι ξένοι, αλλά στην ενεργειακή κρίση ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ που αποθέωσε το ενεργειακό χρηματιστήριο και έκανε την Ελλάδα εξαρτώμενη από το μεταβατικό και εισαγώμενο φυσικό αέριο προωθώντας τη βίαιη απολιγνιτοποίηση. Και ήταν οι νεοφιλελεύθερες εμμονές της που αρχικά κατασυκοφάντησαν την ΔΕΗ και στο τέλος τη ξεπούλησαν για να γίνει χώρος απασχόλησης γαλάζιων golden boys και άντλησης υπερκερδών που ουδείς προτίθεται να φορολογίσει. Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον εμπνευστή του επιχειρήματος... καγιέν για να αρνηθεί τη μείωση του ΕΦΚ. Ενώ την ίδια ώρα κάνει δημιουργική λογιστική για το ρεκόρ που καταγράφει ο πληθωρισμός, που αγγίζει το 8% υπερβαίνοντας και τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

pinakas2

Ας μη γελιόμαστε, ο Άδωνις Γεωργιάδης γνωρίζει καλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής του Αλέξης Τσιπρας επί δυο χρόνια τήρησαν στάση εθνικής ευθύνης και υπεύθυνης αντιπολίτευσης, έκαναν συνεκτικές προτάσεις για εμπροσθοβαρή οικονομικά μέτρα, για μοίρασμα της ευθύνης στη διαχείριση της πανδημίας, για ένα αναβαθμισμένο και ουσιαστικό ΕΣΥ. Έκαναν τη κρίση ευκαιρία πολιτικής πρότασης και στρατηγικής την ίδια στιγμή που η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη επιδίδονταν σε ένα απίστευτο πάρτι απευθείας αναθέσεων και διασπάθισης δημόσιου χρήματος κάνοντας τη κρίση ευκαιρία εξυπηρέτησης συμφερόντων και ημετέρων. Αυτό δε μπορεί να αντέξει η μικροκομματική λογική του, ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που βάζουν το καλό της πατρίδας πάνω από αυτό του κόμματος τους.

Αλλά ποιος να το διδάξει αυτό στους πρωταγωνιστές του λαϊκισμού των Πρεσπών που η μόνη αντιπολίτευση που μπορούσαν να κάνουν ήταν να ζητούν μονοφωνικά εκλογές; Τις κέρδισαν, έφεραν τη χώρα σε απίστευτα ελλείμματα, ακρίβεια, μείωση του οικογενεικού εισοδήματος και ρεκόρ θανάτων στη πανδημία. Και σε λίγο καιρό θα πληρώσουν το τίμημα, όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τον ελληνικό λαό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)