to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:26 | 02.04.2022

Κοινωνία

Ρόδος: Βίαζε την ΑμεΑ κόρη του από το καλοκαίρι του 2021 - Η κατάθεση του αδερφού της

Με την κατάθεση του 46χρονου αδερφού της 49χρονης, που έπεσε θύμα βιασμού από τον 73χρονο πατέρα της, συνεχίστηκε την Παρασκευή η κύρια ανάκριση για τη συγκλονιστική υπόθεση της Ρόδου. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να απολογηθεί στις 7 Απριλίου


Η 49χρονη έχει νοητική στέρηση και αναπηρία σε ποσοστό 67% και ο 73χρονος πατέρας της κατηγορείται για τον κατ' εξακολούθηση βιασμό της. Ειδικότερα, κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη κατ’ εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση.

Την Παρασκευή, ο 46χρονος γιος του ήταν κατηγορηματικός ως προς την τέλεση του αδικήματος και υπέβαλε δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική» της Ρόδου.

Στην κατάθεσή του κατέστησε σαφές ότι από το έτος 2008 είναι δικαστικός συμπαραστάτης δυνάμει απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου της αδερφής του και για τη σεξουαλική κακοποίηση της αδερφής του από τον πατέρα του ενημερώθηκε την 28η Φεβρουαρίου 2022, δύο μέρες μετά την τέλεσή της.

Συγκεκριμένα, ένας εργάτης που εργαζόταν σε οικοδομή απέναντι από την οικία τους ανέφερε σε κοινό τους φίλο ότι είχε δει το συμβάν και ο τελευταίος τον ενημέρωσε άμεσα. Ακολούθως η αδερφή του του επιβεβαίωσε τα όσα του είχαν καταγγελθεί και του εξομολογήθηκε ότι ο πατέρας τους την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.

Στην πορεία, από τα όσα κατέθεσε στην Ασφάλεια η αδερφή του, έμαθε ότι είχε πέσει κατ’ επανάληψη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Η αδερφή του τού είπε ότι ο πατέρας τους την κακοποιούσε σεξουαλικά από το καλοκαίρι του 2021.

Όπως εξήγησε, τον τελευταίο χρόνο διέμεναν μόνοι τους στο σπίτι τους και τους επισκεπτόταν συνήθως τα Σάββατα. Στο τέλος, ο 46χρονος τόνισε ότι σήμερα η αδερφή του δεν θέλει να τον ξαναδεί (σ.σ. τον πατέρα τους) και του έλεγε πως θέλει να «πάει ισόβια».

«Με παρέσυρε ο διάβολος»

Ο 73χρονος έχει ομολογήσει τη σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του, η οποία έχει βιαστεί και στο παρελθόν από έναν 76χρονο. Υπενθυμίζεται πως ο 73χρονος σε ανωμοτί κατάθεση που έδωσε αφού είπε ότι είναι… «οικογενειάρχης» πρόσθεσε… «δεν ξέρω τι έγινε, τι με παρέσυρε ο διάβολος και έγινε η πράξη».


Κατέθεσε ότι με την ανάπηρη κόρη του ήρθε σε σεξουαλική επαφή μια φορά, περιγράφοντας την αποτρόπαιη πράξη του για να προσθέσει ότι τον έδιωξε η σύζυγός του από την οικία τους και ότι κοιμάται πλέον σε στάβλους.

Ο 73χρονος, ισχυρίστηκε ότι τον «προκαλούσε» η 49χρονη κόρη του ερωτικά και ότι του… «επιτέθηκε» για να επιρρίψει τις ευθύνες στον… «διάβολο».

Πηγή: Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)