to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πληθωρισμέ, αγάπη μου

Θα πηγαίνουμε σούπερ μάρκετ, θα βλέπουμε τα μακαρόνια στα δύο ευρώ και θα γελάμε. Το αλεύρι; Ξεκαρδιστικά γέλια


Αυτά είναι τα νέα τα ωραία, τα καλά! Αύξηση πληθωρισμού 9% ανακοίνωσε η Eurostat. Γιατί πλέον μιλάμε με όρους Τζόκερ, όχι αυτό που παίζουμε, το άλλο, το καρτούν. Ξέρετε ποιο λέω, που έστειλε ο Χρυσοχοΐδης την αστυνομία για να διακόψει τη προβολή της ταινίας. Τέτοιου Τζόκερ, που τον έπιανε νευρικό γέλιο όταν ήταν τρομαγμένος.

Θα πηγαίνουμε σούπερ μάρκετ, θα βλέπουμε τα μακαρόνια στα δύο ευρώ και θα γελάμε. Το αλεύρι; Ξεκαρδιστικά γέλια. Τα λαδερά, που θέλουν και φέτα, θα πωλούνται στα εστιατόρια Μισελέν, 100 ευρώ το πιάτο τα φασολάκια. Η εκδίκηση της τάξης μας θα γίνουν οι τίμιες, λαϊκές μας μπάμιες που θα μοσχοπουλιούνται από Κεφαλάρι και πάνω.

Η δική μου άποψη, αν και ακραία, είναι να εξοστρακίσουμε κι όσα μέλη της οικογένειας περισσεύουν. Ας πούμε, έκανες τρίτο παιδί απρογραμμάτιστα; Το στέλνεις μετά το Δημοτικό λουστράκο. Γέρασε ο παππούς; Τον αγάπησε ο Θεός και τον πήρε. Άσε που θα αναγκαστούμε να κάνουμε σοβαρούς δεσμούς για να συγκατοικήσουμε και να μοιραζόμαστε το σούπερ μάρκετ. Να ησυχάσουν κι οι μανάδες μας, ρε παιδί μου, που το είχαν άγχος.


Θα βγαίνει η κάμερα του Παπαδάκη στην λαϊκή να κάνουν ρεπορτάζ για την ακρίβεια, θα βγαίνει καπάκι ο Γεωργιάδης να λέει πως είμαστε αχάριστοι επειδή δεν μας βομβαρδίζει ο Πούτιν. Έτσι πάνε αυτά, δεν έχεις Πούτιν, έχεις Κυριάκο. Πλήρωνε τώρα.

Γιατί, το άλλο; Που θα αυξηθούν τα τσιγάρα; Μέχρι κι ο Πολάκης θα το κόψει το κάπνισμα και μετά δεν θα μπορούν να μας προσάψουν τίποτα ως ΣΥΡΙΖΑ. 9% πάνω ο πληθωρισμός, 9% πάνω και η στήριξη των αντικαπνιστών υπέρ του κόμματος.


Στη χειρότερη, θα κάνει σεμινάρια η Μανωλίδου πώς να περάσεις μια βδομάδα με 18 ευρώ, που σιγά τα ωά, μαντάμ -λέω εγώ-, έχουμε περάσει και με πολύ λιγότερα. Πριν ακριβύνει η φασολάδα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)