to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:48 | 30.03.2022

Κοινωνία

Ζαραλίκος στη συναυλία ειρήνης: Αυτή είναι η δική μας πλευρά της ιστορίας

«Δυστυχώς, έχουμε πέσει στην εποχή της απόλυτης βλακείας και οι άνθρωποι που συμμετέχουν ή παρακολουθούν μια συναυλία ειρήνης, πρέπει να αποδείξουν ταυτόχρονα ότι είναι και κατά του πολέμου και κατά του εισβολέα», ανέφερε ο Χρ. Ζαραλίκος στην μεγάλη αντιπολεμική συναυλία με αφορμή τα επικριτικά σχόλια των προηγούμενων ημερών που επιχειρούσαν να υποβαθμίσουν την συναυλία - Προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση, κρατώντας μικρό πανό που έγραφε «ΕΛΛΑΣ» και είχε ζωγραφισμένο το σήμα της ειρήνης, όπως ο Γρ. Λαμπράκης πριν από 59 χρόνια


Καταιγιστικός ήταν ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, ο οποίος συμμετείχε στη μεγάλη συναυλία ειρήνης που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια χθες Τρίτη 29/3 από την Αλληλεγγύη για Όλους. Μάλιστα ο  stand up comedian με αφορμή την δήλωση του υιού του πρωθυπουργού που προσπάθησε να υποβαθμίσει την συναυλία και την παρουσία  των γνωστών καλλιτεχνών, έδωσε με τον δικό του τρόπο την απάντηση:  «Καμία σχέση με τη συναυλία εγώ ήρθα να υπερασπιστώ τον γιο του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον πρόσβαλε ο Αγγελάκας και ο Δημήτρης Μητσοτάκης. Πάω για μανούρα, άμα θέλετε ελάτε».

Δίνοντας ένα σαφές μήνυμα υπέρ της ειρήνης, ο Χρ. Ζαραλίκος ύψωσε ένα μικρό πανό που έγραφε «ΕΛΛΑΣ» με το σήμα της ειρήνης, θυμίζοντας την κίνηση του Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963 στην Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Μάλιστα, νέοι που βρίσκονταν στην αντιπολεμική συναυλία φώναξαν το σύνθημα «Αυτοί σκοτώσαν Λαμπράκη Μπελογιάννη, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». 

«Να είστε υπερήφανοι που είστε εδώ απόψε. Το ίδιο θα έκανε και ο Γρηγόρης Λαμπράκης αν ζούσε σήμερα. Έτσι περπατούσε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, διαδηλώνοντας για την ειρήνη, και τον κατηγορούσαν για πράκτορα», τόνισε ο Χρ. Ζαραλίκος. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)