to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:09 | 29.03.2022

Κοινωνία

«Όχι αλλά ψέματα στην πλάτη των εργαζόμενων κύριε Πρωθυπουργέ!»

«Με τις τιμές τις βενζίνης να χτυπάνε κόκκινο, την κατάργηση του 8ωρου και την νομιμοποίηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας μετά το νόμο Χατζηδάκη, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα με δημοσίευση του προέβη σε μια αισχρή και αναληθή δήλωση. Ότι όλα όσα έχουν πετύχει οι εργαζόμενοι με αγώνες και θυσίες τα έφερε η δική του κυβέρνηση!»


Όπως αναφέρει το Δίκτυο εργαζομένων στον Επισιτισμό - τουρισμό:

Όχι αλλά ψέματα στην πλάτη των εργαζομενων κύριε Πρωθυπουργέ!

Ο κλάδος των διανομέων εδώ και πολλά χρόνια θρηνεί καθημερινά συναδέλφους οι οποίοι παλεύουν για με αξιοπρέπεια για ένα πενιχρό μεροκάμματο.

Οι διαχρονικοί αγώνες του κλάδου μας με κυρία αιτήματα τη δημιουργία συλλογικής σύμβασης εργασίας, τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας των εργαζομένων, καθώς και η θεσμοθέτηση ποσού για τη συντήρηση του δικύκλου οδήγησαν το 2019 τα παραπάνω να γίνουν νόμος μετά την διαβούλευση με εκπροσώπους των εργαζομένων με την τότε ηγεσία του υπουργείου εργασίας (ν. 4611/2019).

3 χρόνια μετά η κατάσταση στον κλάδο έχει αλλάξει άρδην. Η αποδιάρθρωση του Σώματος επιθεώρησης εργασίας, η μη τήρηση του νόμου από την εργοδοσία και ο παντελής έλεγχος της τελευταίας από το κράτος έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους ξανά σε αδιέξοδο.

Με τις τιμές τις βενζίνης να χτυπάνε κόκκινο, την κατάργηση του 8ωρου και την νομιμοποίηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας μετά το νόμο Χατζηδάκη, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα με δημοσίευση του προέβη σε μια αισχρή και αναληθή δήλωση. Ότι όλα όσα έχουν πετύχει οι εργαζόμενοι με αγώνες και θυσίες τα έφερε η δική του κυβέρνηση!

Όχι ψέματα στην πλάτη και στις θυσίες των εργαζομένων κ. Μητσοτάκη.

Αν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε τους διανομείς βάλτε πλαφόν στην τιμή των καυσίμων, αν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε τους διανομείς ενισχύστε το Σώμα επιθεώρησης εργασίας, αν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε τους διανομείς αυξήστε τους μισθούς!

Αλλά μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας κ. Μητσοτάκη!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)