to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 29.03.2022

Πολιτική

Μ. Χατζηγιαννάκης: Η κυβέρνηση της ΝΔ παρατηρεί αδρανής τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να εφαρμόζουν μέτρα ανακούφισης των πολιτών

Τις συνέπειες της πρωτοφανούς ακρίβειας και του εν εξελίξει πολέμου που στοιχίζουν ψυχικά και οικονομικά σε όλα τα νοικοκυριά κλήθηκε να σχολιάσει ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star κεντρικής Ελλάδας, με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά.


Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε ότι βρισκόμαστε ενώπιον μίας παγκόσμιας κρίσης που δεν γνωρίζει κανείς πότε θα τελειώσει και πως χρέος των κυβερνήσεων είναι η στήριξη των λαών και των χωρών τους, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ενστερνίζεται αυτή την άποψη, καθώς, όπως φάνηκε κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να παραμείνει σε ρόλο θεατή, παρατηρώντας απλά τα μέτρα που διεκδικούν και εφαρμόζουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αναπλ. Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών τελειώνει στις 19 κάθε μήνα λόγω της ακρίβειας, ενώ οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν έναν υπέρογκο λογαριασμό του ρεύματος τρεις φορές ακριβότερο, την ίδια στιγμή που οι ενεργειακοί πάροχοι έχουν βγάλει 1 δις ευρώ μέσα σε διάστημα των έξι μηνών από την αρχή της κρίσης. “Μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία έχουν φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιριών, εδώ στην Ελλάδα γιατί η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας επιτρέπει την αισχροκέρδεια;” αναρωτήθηκε.

Εξάλλου, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης επεσήμανε ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα που αφορά όλη τη χώρα και ιδιαίτερα τις πληγείσες περιοχές όπως αυτή της βόρειας Εύβοιας, τονίζοντας ότι, λόγω της αύξησης του κόστους κατασκευής, οι εργολάβοι που είναι ήδη ανάδοχοι και έχουν υπογράψει συμβάσεις δεν προχωρούν στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων. «Πρέπει η κυβέρνηση της ΝΔ και τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Υποδομών να παρέμβουν και να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Διαφορετικά, καταλαβαίνουμε όλοι τί θα σημαίνει το πάγωμα έργων δισεκατομμυρίων για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, την Αυτοδιοίκηση και, κυρίως, τί συνέπειες θα έχει για την προστασία των περιοχών μας», σημείωσε κλείνοντας τη συζήτηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)