to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:36 | 28.03.2022

Πολιτική

Ουδέν σχόλιο από τη ΝΔ για το διασυρμό της χώρας από διεθνείς οργανώσεις - Τι τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την ημέρα που διεθνείς οργανώσεις για την ελευθερία του Τύπου περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα την πληγή για την ελευθεροτυπία που ακούει στο όνομα «Κυριάκος Μητσοτάκης», η Νέα Δημοκρατία μας λέει πως θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι που οι πολίτες έχουν ακόμα πρόσβαση σε ΜΜΕ της επιλογής τους...


Η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ:

Την ημέρα που διεθνείς οργανώσεις για την ελευθερία του Τύπου περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα την πληγή για την ελευθεροτυπία που ακούει στο όνομα «Κυριάκος Μητσοτάκης», η Νέα Δημοκρατία μας λέει πως θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι που οι πολίτες έχουν ακόμα πρόσβαση σε ΜΜΕ της επιλογής τους.

Όμως δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για τα συμπεράσματα της έκθεσης των διεθνών οργανώσεων. Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο που η Ελλάδα μπαίνει στον κατάλογο των χωρών που η Δημοκρατία υποφέρει, ούτε για τις ευθείες διώξεις ακόμα και κατά ουδέτερων δημοσιογράφων, ούτε για την πλήρη έκθεση των δημοσιογράφων κατά την κάλυψη διαδηλώσεων σε ακροδεξιές επιθέσεις.

Επίσης κανένα σχόλιο ούτε για τα ορμπανικά τηλεφωνήματα που γίνονται από το Μαξίμου σε ξένα Μέσα προκειμένου να συκοφαντήσουν τους ανταποκριτές τους. Τουλάχιστον η διοίκηση της ΕΡΤ, που υπάγεται απ’ ευθείας στον κ. Μητσοτάκη, δεν θα είχε τέτοιες οχλήσεις από τη Μόσχα για τον ανταποκριτή της από την Κυψέλη.

Ο κατήφορος πλέον της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των φιλικών της ΜΜΕ αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς ότι πλήττουν την ίδια τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Κι αυτό πραγματικά δεν έχει κανένα προηγούμενο.​

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε νωρίτερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ των στημένων τηλεοπτικών διαγωνισμών, του ελέγχου των αρμών της εξουσίας, της ΕΡΤ του Καψώχα και της Ακριβοπούλου, της στοχοποίησης δημοσιογράφων και των αυτόφωρων συλλήψεων, εμφανίζεται ως υπερασπιστής της ελευθερίας του Τύπου, γελάνε και τα βοσκοτόπια. Η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα όχι μόνο είναι θεσμικά κατοχυρωμένη, αλλά  αποτελεί καθημερινή πρακτική στο πλαίσιο του κράτους Δικαίου, με μεγάλο πλουραλισμό μέσων και άσκηση κάθε είδους κριτικής στην κυβέρνηση και στους θεσμούς. Αυτό το διαπιστώνει κάθε πολίτης, που έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί ελεύθερα, οποιαδήποτε στιγμή, από το μέσον της επιλογής του».

N. Παππάς: Η ανοησία και η γραφικότητα πρέπει να έχουν και ένα όριο

Σχόλιο για την ανακοίνωση της ΝΔ έκανε και ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς:


Το θέμα δεν πουλάει ούτε ως ανέκδοτο... Αν η Ν.Δ. επιμένει στα περί «στημένου διαγωνισμού» θα πρέπει να κάνει δύο πράγματα.

Πρώτον, να ενημερωθεί για τις αποφάσεις του ΕΣΡ και του ΣτΕ, οι οποίες αξιοποιούν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του 2016 για να ορίσουν και τον αριθμό των αδειών και το τίμημα για κάθε μία από τις τηλεοπτικές άδειες.

Και δεύτερον, να ενημερώσει τις ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών ότι θα ακυρώσει τις άδειες τους μια και αυτές βασίζονται σε διαγωνισμό που η ίδια θεωρεί «στημένο».
Η ανοησία και η γραφικότητα πρέπει να έχουν και ένα όριο.

Αλλά ποιος το έχασε για να το βρει η Ν.Δ.;

Υ.Γ.: Επισυνάπτω τα σχετικά σημεία των αποφάσεων του ΕΣΡ και του ΣτΕ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)