to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να σωθεί η κοινωνία

Η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη που μοιάζει να αγνοεί το προφανές είναι η κυβέρνηση της ΝΔ.


Άρθρο του Μίλτου Χατζηγιαννάκη, Βουλευτή Ευβοίας, αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών και υπεύθυνος Τοπ. Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στην εφημερίδα τα Νέα

"O πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία εδώ και ένα μήνα πιστοποιεί με τον πιο βάναυσο τρόπο το πόσο ευμετάβλητο είναι  σήμερα το περιβάλλον παγκοσμίως. Οι γεωστρατηγικοί ανταγωνισμοί εντείνονται, οι συσχετισμοί αλλάζουν, το status quo αναδιαμορφώνεται και κανείς δεν γνωρίζει ακόμα πού θα βρεθεί το νέο σημείο ισορροπίας. Η μόνη βεβαιότητα αφορά δυστυχώς το συμπέρασμα ότι διαμορφώνονται συνθήκες πολεμικής οικονομίας, συνθήκες που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την ενεργειακή κρίση και το κύμα της επαχθούς ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα μας ήδη εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες. Με αυτά τα δεδομένα, οι κυβερνήσεις των χωρών καλούνται, η κάθε μία ξεχωριστά αλλά και en bloc σε ό,τι αφορά την ΕΕ, να στηρίξουν τις κοινωνίες και να προστατεύσουν τους πολίτες τους από τα χειρότερα.

Η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη που μοιάζει να αγνοεί το προφανές είναι η κυβέρνηση της ΝΔ. Μία κυβέρνηση που έχει κλειστεί στον μικρόκοσμό της, και όχι μόνο αρνείται να αντιληφθεί τί βιώνουν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, αλλά τους εγκαλεί και από πάνω για ψυχολογικά προβλήματα, δια στόματος του γνωστού και μη εξαιρετέου αντιπροέδρου της. Μία κυβέρνηση που έχει αποκλείσει κάθε πιθανότητα για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, που έχει αφήσει τους καταναλωτές έρμαια στις κερδοσκοπικές ορέξεις των ιδιωτικών παρόχων ρεύματος, που αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά είδη, που εμπαίζει τους εργαζόμενους για την αύξηση του βασικού μισθού.

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Πριν ακόμα ξεκινήσει ο πόλεμος ο πληθωρισμός στη χώρα είχε εκτοξευτεί στο 7% και το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοικυριών εξανεμίζονταν λίγο μετά τα μέσα του μήνα. Οι δικαιολογίες του κ. Μητσοτάκη δεν πείθουν πλέον κανέναν. Η Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης και το μοναδικό σχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να ενισχύει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν κυβερνά για αυτούς που πλήττονται, αλλά για αυτούς που κερδοσκοπούν αδίστακτα στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Τα όποια επικοινωνιακά και πολιτικά τερτίπια έχουν απομείνει στη φαρέτρα του Μεγάρου Μαξίμου δεν αρκούν. Οι σχετικές διαρροές για δεύτερη αλλαγή του εκλογικού νόμου κατά τη διάρκεια της ίδιας θητείας μιας κυβέρνησης, που κατά τα λοιπά είναι δημοσκοπικά κυρίαρχη, φανερώνει τον εκνευρισμό που κυριαρχεί στους κυβερνώντες. Το απόλυτα ειλικρινές “θα μας μαυρίσει ο κόσμος στις κάλπες” του κ. Πέτσα αποδεικνύει ότι κατά βάθος στη ΝΔ γνωρίζουν καλά και φοβούνται την μνήμη και την κρίση των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που άφησε γεμάτα ταμεία 37 δις ευρώ. Είναι το μοναδικό κόμμα που εφάρμοσε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης την πρώτη φορά και κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Οι ψηφοφόροι θα τον εμπιστευτούν και πάλι, διότι η απτή σύγκριση με τη σημερινή κυβέρνηση είναι χαοτική. Όσο νωρίτερα συμβεί αυτό, τόσο καλύτερα για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας."

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)