to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:23 | 23.03.2022

Πολιτική

Συνάντηση Αλ. Αυλωνίτη με Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κέρκυρας

Με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κέρκυρας συναντήθηκε ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.


 Την Ένωση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Νίκος Καραταράκης, ο Γραμματέας Βασίλης Μπούμπας και ο ταμίας Σπύρος Αγγουράκης, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Συντονιστής της Ν.Ε. Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χρήστος Μωραΐτης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της άμεσης ανάγκης εξεύρεσης κατάλληλου κτιρίου για την μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων, της διακοπής εργασιών στο έργο της διαμόρφωσης του κτιρίου των κεντρικών υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και της αναγκαιότητας ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού σε ανθρώπινο δυναμικό.

► Αναφορικά με το θέμα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων, ο βουλευτής ενημερώθηκε διεξοδικά, για το πλήθος των κτιριακών και λειτουργικών προβλημάτων, καθώς και των θεμάτων ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο υπάρχον κτίριο. Το αίτημα των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για εξεύρεση νέου, κατάλληλου κτιριακά και επιχειρησιακά χώρου, αντιμετωπίστηκε από τη δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας με υπερβολική ένταση και οι οξείες δηλώσεις του Δημάρχου δεν οδηγούν στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος που έχει ανακύψει, εξαιτίας παραλείψεων και καθυστέρησε των αναγκαίων ενεργειών του Δήμου. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι καλό, ενθυμούμενη ότι η Π.Υ. αντιμετώπισε επιτυχώς την χρονιά που πέρασε 330 συμβάντα στην Νότια Κέρκυρα, να σπεύσει άμεσα για την εξεύρεση νέου χώρου που θα στεγάσει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, οι οποίες εξασφαλίζουν στους πυροσβέστες συνθήκες εργασιακής αξιοπρέπειας και επιχειρησιακής διευκόλυνσης. Η φραστική ένταση ποτέ δεν βοήθησε στη λύση προβλημάτων.

► Αναφορικά με το θέμα της μεταστέγασης των πυροσβεστικών υπηρεσιών από το κτίριο της Ζαφειροπούλου στο κτίριο του πρ. Νοσοκομείου, ο βουλευτής ενημερώθηκε ότι ο εργολάβος έχει προβεί, από την 10η Φεβρουαρίου 2022, σε διακοπή εργασιών για το έργο «διαμόρφωση χώρων κτιρίου Π.Υ.Κ. και κατασκευή πρατηρίου υγρών καυσίμων», εξαιτίας της μη εξόφλησής του από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είναι αδιανόητο να σταματούν εργασίες ενός σημαντικού για την κοινωνία έργου, εξαιτίας της διοικητικής ολιγωρίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την έγκαιρη εκταμίευση ενός ποσού 6.800 ευρώ, που αποτελεί εξόφληση ενός λογαριασμού. Κι επιπλέον, είναι απορίας άξιον γιατί μέχρι σήμερα, ενάμιση μήνα μετά την παύση των εργασιών, δεν έχει επιλυθεί το θέμα.

► Τέλος αναφορικά με το θέμα της στελέχωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε όλο το νομό, ο βουλευτής ζήτησε αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των υπηρετούντων
υπαλλήλων καθώς και των υπαλλήλων που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών. Ο κ. Αυλωνίτης δήλωσε ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενημέρωσε ότι προτίθεται να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για τα προβλήματα
στέγασης
και ενίσχυσης σε προσωπικό και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να είναι σε επικοινωνία στην κατεύθυνση της συνεργασίας και της ανταλλαγής ενημέρωσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)