to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:25 | 23.03.2022

Οικονομία

Για «επάρκεια μηνών» σε δημητριακά, άλευρα και φωτικά έλαια, μίλησε στη Βουλή ο Γεωργιάδης

«Σήμερα» δεν παρουσιάζεται έλλειψη, σημείωσε, με εξαίρεση το ηλιέλαιο, ωστόσο κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για τη θέσπιση υποχρέωσης των εμπόρων να καταγράφουν τα σχετικά αποθέματά τους σε ειδική πλατφόρμα.


    Όπως είπε ο Άδ. Γεωργιάδης, θεσπίζεται η υποχρέωση όλων των εμπόρων σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, πώλησης κλπ διαφόρων προϊόντων (δημητριακά, άλευρα και φυτικά έλαια) να δηλώνουν τις ποσότητες των προϊόντων αυτών σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ώστε να έχει το κράτος πλήρη εικόνα «και κυρίως, να μην επιτρέψουμε κάποιοι να προκαλέσουν τεχνητή έλλειψη, και με αυτή να θησαυρίσουν, είτε με τη μαύρη αγορά είτε αυξάνοντας τεχνητά πάρα πολύ την τιμή τους, περισσότερο από ότι προκαλείται από τη διεθνή κρίση».

    Το ότι κάνουμε αυτή την πλατφόρμα, δεν σημαίνει ότι έχουμε έλλειψη, σήμερα, αυτών των προϊόντων. Το ξεκαθαρίζω για να μη δημιουργείται πανικός χωρίς λόγο, είπε ο Άδ. Γεωργιάδης και τόνισε: «Ήδη έχουμε καταγράψει, από τις μεγάλες αλυσίδες, τα αποθέματα σε αυτά τα προϊόντα. Υπάρχουν επαρκή αποθέματα, για μήνες μπροστά μας, για όλα αυτά τα προϊόντα. Δεν δικαιολογείται κανένας πανικός. Σημείωσε ωστόσο, ότι ειδικά για το ηλιέλαιο, φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη πίεση, γιατί λόγω της μεγάλης αύξησης τιμής ορυκτών καυσίμων ένα μεγάλο κομμάτι ηλιελαίου, πάει για καύσιμο και έτσι λείπει από την αγορά των τροφίμων, όμως, και σε αυτό το είδος έχουμε μεγάλη επάρκεια για μεγάλο διάστημα μπροστά μας.

    Κατά συνέπεια, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, η τροπολογία γίνεται για τη προστασία του καταναλωτικού κοινού σε κρίσιμα επισιτιστικά αγαθά, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)