to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:56 | 23.03.2022

Κοινωνία

Ηράκλειο: Την Πέμπτη η απολογία του 62χρονου για την απόπειρα γυναικοκτονίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου, παρά τη βροχή, πραγματοποίησε η «Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου, με αφορμή την απολογία του 62χρονου ο οποίος αποπειράθηκε να σκοτώσει τη σύζυγό του


Μέλη της συλλογικότητας κρέμασαν πανό έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, τονίζοντας πως πρόκειται για μια υπόθεση γυναικοκτονίας που απλά δεν ολοκληρώθηκε.

«Δεν προλαβαίνουν να στεγνώσουν τα δάκρυά μας, δεν προλαβαίνει να ησυχάσει η οργή μας γιατί κάθε μέρα ακούμε ιστορίες φρίκης. Φρίκη που βιώνουν γυναίκες και θηλυκότητες, παιδιά και ηλικιωμένα άτομα μέσα στα σπίτια τους, στο δρόμο, στη δουλειά. Φρίκη, που σκορπούν άντρες ποτισμένοι από την τοξική αρρενωπότητα με την ανοχή της πατριαρχικής κοινωνίας. Αλήθεια υπάρχει σημείο πάνω στη Γη όπου δεν κινδυνεύουμε;», αναφέρει σε κείμενό της η συλλογικότητα.

Ο 62χρονος πέρασε την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου λίγο μετά τις 10:30 το πρωΐ κι οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή, απ'όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο (24/03) το πρωί.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, όπως επίσης δίωξη για σκοπούμενη πρόκληση σωματικής βλάβης με μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου και σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία, κατ’ εξακολούθηση.

Τα στοιχεία πλέον δείχνουν ξεκάθαρα την απόπειρα του 62χρονου να σκοτώσει τη σύζυγό του, καθώς φέρεται να την ξεγύμνωσε, την σάπισε στο ξύλο, άνοιξε δίπλα της μία φιάλη υγραερίου και την άφησε να πεθάνει. Την 57χρονη βρήκε φίλος των παιδιών της που την έψαχναν από την Γερμανία, ενώ το θύμα νοσηλεύεται σε κακή κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)