to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:11 | 22.03.2022

Πολιτική

Ο. Γεροβασίλη: Η ΝΔ επιχορηγεί την κερδοσκοπία με αναιδή στάση προς τους πολίτες

«Ο ελληνικός λαός πληρώνει τις επιλογές της κυβέρνησης σε όλο το διάστημα της διακυβέρνησής της», τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξή της η Ο. Γεροβασίλη, γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Σημεία παρέμβασης της Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγας Γεροβασίλη, στον Ρ/Σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και στον Γ. Τραπεζιώτη:

Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ έχουν δομικό χαρακτήρα και στοχεύουν στην καρδιά του προβλήματος της αγοράς ενέργειας - Τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιχορηγούν την κερδοσκοπία και κοροϊδεύουν τους πολίτες.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της εφιαλτικής έκρηξης ακρίβειας και των επερχόμενων δεινών έχουν μία στόχευση: τη δομική παρέμβαση στο πρόβλημα. Η παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς ενέργειας έχει αυτό το δομικό χαρακτήρα και άρα επιτυγχάνει την ουσιαστική προστασία των πολιτών. Αντιθέτως τα μέτρα της κυβέρνησης επιχορηγούν τους κερδοσκόπους. Τα 13 ευρώ στη βενζίνη και οι επιδοτήσεις λογαριασμών και κατανάλωσης στα καύσιμα σε μία ανεξέλεγκτη αγορά ενέργειας δεν απαντούν στο πρόβλημα. Είναι κάτι πολύ λιγότερο από ασπιρίνη και σίγουρα κοροϊδία και αναίδεια από πλευράς της κυβέρνησης.

Κυβέρνηση προσχηματικής διαχείρισης των κρίσεων της πανδημίας, της ακρίβειας και της ενέργειας - Ευκαιρία για τους λίγους και τους φίλους και εγκατάλειψη για τους πολλούς.

Ο ελληνικός λαός πληρώνει τις επιλογές της κυβέρνησης σε όλο το διάστημα της διακυβέρνησής της. Και οι επιλογές αυτές αφορούν την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, την παράκαμψη όλων των νόμιμων διαδικασιών με πρόσχημα την πανδημία, πάνω από 7 δις απευθείας αναθέσεις με διαδικασίες ραγδαίας νομοθέτησης στο όνομα της δήθεν ταχείας μεταρρύθμισης του κράτους υπέρ των ολίγων, ελαχίστων κυβερνητικών φίλων. 

Το παγκόσμιο γεγονός της πανδημίας δυστυχώς λειτούργησε ως ευκαιρία για την κυβέρνηση και ως δεινό για τη χώρα. Τέτοια συμβάντα, όπως και ο τωρινός πόλεμος στην Ουκρανία δεν αφήνουν κανέναν ανέγγιχτο. Όμως οι επιλογές της κάθε κυβέρνησης είναι ζήτημα πολιτικών προτεραιοτήτων και είτε στοχεύουν να θωρακίσουν τη χώρα και τους πολίτες, είτε επιλέγουν να εμπορευματοποιήσουν δημόσια αγαθά, συντασσόμενοι με τους λίγους και εγκαταλείποντας τους πολλούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέφερε την πτωχευμένη χώρα στα πόδια της με επίγνωση του πολιτικού κόστους - Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την απογυμνώνει με τρόπο επικίνδυνο και ανεπίγνωστο.

Έχει αποθρασυνθεί λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν τολμά να πει ότι οι προτάσεις μας «θα ρίξουν τη χώρα στα βράχια». Είμαστε η μοναδική κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που νοικοκύρεψε τα οικονομικά της χώρας, διασφαλίζοντας ένα μαξιλάρι 37 δις ευρώ. Άρα γνωρίζουμε πολύ καλά και τον κόπο του ελληνικού λαού και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να θωρακίσει τη χώρα με το βλέμμα στα δημόσια αγαθά και στους πολλούς.  Είμαστε η μοναδική κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που είχε την επίγνωση ότι αναλαμβάνει να διασώσει μία πτωχευμένη χώρα λόγω των καταστροφικών χειρισμών των προηγούμενων κυβερνήσεων, επαναφέροντάς την σε υγιή τροχιά και αυτοδυναμία στις αγορές.

Μπορούμε να βάλουμε φρένο στην εξαθλίωση των συμπολιτών μας, που είναι θύματα μιας ανάλγητης και ταξικά μεροληπτικής κυβέρνησης - Αναγκαίες και επείγουσες οι εκλογές.

Ενόσω λοιπόν η κυβέρνηση αρκείται στο να παρακολουθεί τις εξελίξεις με «αγωνία» και με πρόσχημα την παγκοσμιότητα των φαινομένων της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης,  ενόσω εκχωρεί τον δημόσιο πυλώνα της ΔΕΗ και αρνείται, λόγω νεοφιλελεύθερης εμμονής της προς τα αχαλίνωτα κέρδη να παρέμβει στην αγορά ενέργειας, ενόσω καταβάλλει 1.5 δις το χρόνο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, ενόσω εγκαταλείπει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη μοίρα του, μεσούσης της πανδημίας, ενόσω έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές ως μη όφειλαν (τουλάχιστον 22% περισσότερο σε σχέση με τις απώλειες/εκ. πληθυσμού σε άλλες χώρες) ενόσω στερεί στους ανασφάλιστους από πρόσβαση στα φάρμακα κ.ό.κ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γνωρίζει ακριβώς τί μπορεί να γίνει ώστε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς τα βράχια. Γνωρίζουμε ακριβώς πώς μπορούμε να βάλουμε φρένο στην εξαθλίωση των συμπολιτών μας, που είναι θύματα μιας ανάλγητης και ταξικά μεροληπτικής κυβέρνησης.  Γι’ αυτό κρίνουμε ότι οι εκλογές είναι αναγκαίες και επείγουσες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)