to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:33 | 21.03.2022

Πολιτική

Στη Βουλή φέρνουν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ την επιστολή 200 εκπαιδευτικών θεατρολόγων

Εκπαιδευτικοί με πάνω από 10 χρόνια στο δημόσιο διδάσκουν στα ελληνικά σχολεία με συνεχείς συμβάσεις και υπό διαρκές καθεστώς ανασφάλειας, ενώ είναι προφανές πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες


Αναφορά στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος ΗγουμενίδηςΣωκράτης Βαρδάκης  και Χάρης Μαμουλάκης για τους 200 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς θεατρολόγους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής πάνω από 10 χρόνια στο ελληνικό δημόσιο σχολείο με αλλεπάλληλες συμβάσεις εργασίας που ανανεώνονται κάθε χρόνο.

«Κάθε χρόνο απολυόμαστε στα τέλη Ιουνίου, εγγραφόμαστε στα μητρώα του ΟΑΕΔ, εισπράττοντας ένα ποσό που δεν αντιστοιχεί ούτε στον υποκατώτατο μισθό και αναμένουμε με αγωνία την επόμενη χρονιά την επαναπρόσληψή μας, εάν και εφόσον σταθούμε τυχεροί», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή που κατέθεσαν στην αρμόδια Υπουργό οι 3 βουλευτές.

Συγκεκριμένα, κατέθεσαν προς την Υπουργό Παιδείας την επιστολή 200 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Θεατρολόγων ΠΕ91.01 με προϋπηρεσία 10 και πλέον ετών στη δημόσια Εκπαίδευση με την οποία ζητείται, μεταξύ άλλων, η σύσταση οργανικών θέσεων και διορισμοί, τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική εκπαίδευση, με βάση τα λειτουργικά κενά των σχολείων, καθώς και να ληφθεί υπόψη η πολυετή τους προϋπηρεσία στην εκπαίδευση.

Όπως χαρακτηριστικά εξηγούν οι ίδιοι: «Δέκα και πλέον έτη μετά και ακόμη περιμένουμε! Φτιάχνουμε βαλίτσες κάθε χρόνο, μετακινούμαστε για όπου η εκπαιδευτική ανάγκη μας καλεί, από νομό σε νομό και από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη. Αυτό που για τους μαθητές των ιδιωτικών σχολικών μονάδων θεωρείται δεδομένο, η ύπαρξη δηλαδή σταθερού εκπαιδευτικού προσωπικού, στο ελληνικό δημόσιο σχολείο καταλήγει να φαντάζει μια λυπημένη, όσο και πραγματικά εύλογη, ερωτηματική επωδός: ‘’γιατί κυρία δεν θα σας έχουμε και του χρόνου;’’»

Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν τις άμεσες ενέργειες της Υπουργού, και να ενημερωθούν σχετικά με αυτές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)