to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:19 | 21.03.2022

Πολιτική

Πάνος Σκουρλέτης: Τίθεται θέμα παραίτησης για τον κ. Πατούλη, μετά τις αποκαλύψεις για το διδακτορικό του

Η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της για την έκρηξη της ακρίβειας πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία


«Δυστυχώς έχει και πιο κάτω ο εφιάλτης που ζούμε γιατί δεν υπάρχει πολιτική να μπορεί να αναχαιτίσει αυτήν την έκρηξη της ακρίβειας», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Πάνος Σκουρλέτης.

«Και οι πολιτικές που έρχονται εκ των υστέρων, έχουν μια μορφή επιδότησης των κερδοσκοπικών μηχανισμών, με αποτέλεσμα να μην παρεμβαίνουν στην γενεσιουργό αιτία του φαινομένου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πάει να κρυφτεί πίσω από τον πόλεμο, πάει να φορτώσει το πρόβλημα της ακρίβειας στον πόλεμο στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, πλέον «απαιτείται ανασχεδιασμός. Χρειάζονται ισχυρές δημόσιες παρεμβάσεις. Πρέπει να αναχαιτιστούν οι στρατηγικές ιδιωτικοποιήσεων στον χώρο της ενέργειας που είναι καταστροφικές. Πρέπει να σταματήσει η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση στον χώρο της υγείας – αντί να ενισχύσουν το Ε.Σ.Υ ειδικά τώρα με την πανδημία, κάνουν άλλες επιλογές. Στη Γαλλία συζητάνε ήδη την απόλυτη εθνικοποίηση της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, πλέον δηλαδή ωριμάζει μια διαφορετική προσέγγιση στον χώρο της ενέργειας. Εκεί θα πρέπει να δούμε ξανά μια σειρά από ζητήματα. Να σχεδιαστεί πάλι ο μηχανισμός διαμόρφωσης της χονδρικής τιμής στην ενέργειας, πρέπει να δούμε το θέμα της επανάκτησης του δικτύου από το δημόσιο και την έννοια του ανταγωνισμού να τη δούμε πάλι, με έναν τρόπο διαφορετικό από ό,τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, γιατί τα αποτελέσματα τα είδαμε».

«Δεν είναι μεμονωμένο το γεγονός μετά τις αποκαλύψεις για το διδακτορικό του κ. Πατούλη. Υπάρχει μια σοβαρή πολιτική ευθύνη που θα έπρεπε να οδηγήσουν στην ανάληψή της από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη. Τίθεται θέμα παραίτησης για τον κ. Πατούλη», σχολίασε επίσης, μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουρλέτης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)