to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:16 | 19.03.2022

Πολιτική

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Στον κόσμο της ΝΔ υπάρχουν μόνο εγκληματίες και τιμωροί - Δεν υπάρχουν άνθρωποι με δικαιώματα

«Ο δικός τους αυταρχισμός, η εκδικητικότητα, οι αβίωτες συνθήκες ζωής για τους κρατούμενους είναι αυτά που κάνουν τους ανθρώπους αγρίμια, ηλεκτρίζουν επικίνδυνα την κατάσταση στις φυλακές και δημιουργούν αρνητικές συνέπειες για όλους», τονίζει ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην απάντησή του προς τη ΝΔ η οποία σχολίασε χθες την ανακοίνωση του Τομέα για την υπόθεση του Βασ. Δημάκη


Στη Νέα Δημοκρατία απαντά ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στην χθεσινή ανακοίνωση μας για τον Βασίλη Δημάκη αποκαλύπτει την μεγάλη υποκρισία και τον βαθύ αυταρχισμό της. Αποκαλύπτει ότι στον δικό τους κόσμο, υπάρχουν μόνον εγκληματίες και τιμωροί, ούτε άνθρωποι υπάρχουν ούτε δικαιώματα.

Υπάρχουν επίσης βαθιά συντηρητικές και φοβικές ψήφοι που πάση θυσία πρέπει να μαντρωθούν, για αυτό και σπέρνουν τον τρόμο.

Η δική μας αντίληψη, για ανθρώπινες συνθήκες ζωής στις φυλακές, για σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και δυνατότητες σπουδών, για δομές απεξάρτησης, για κάθε τι που μπορεί να οδηγήσει σε ομαλή κοινωνική επανένταξη, είναι αυτή που δημιουργεί ήρεμες και ασφαλείς συνθήκες ζωής για τους κρατούμενους και τις κρατούμενες, για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, για ολόκληρη την κοινωνία.

Αντίθετα ο δικός τους αυταρχισμός, η εκδικητικότητα, οι αβίωτες συνθήκες ζωής για τους κρατούμενους είναι αυτά που κάνουν τους ανθρώπους αγρίμια, ηλεκτρίζουν επικίνδυνα  την κατάσταση στις φυλακές και δημιουργούν αρνητικές συνέπειες για όλους.

ΥΓ: Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην μόρφωση. Και αυτό δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, αλλά με την ανάγκη και το δίκιο.

* * *

Yπενθυμίζεται ότι η ΝΔ σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Πέμπτης έγραφε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωσή του σπεύδει ξανά να αναδειχθεί σε φλογερό υπερασπιστή του καταδικασμένου για βαρύτατα εγκλήματα Βασίλη Δημάκη, ο οποίος αναζητείται από τις αρχές. Το ίδιο έκανε όλα αυτά τα χρόνια που είχε πάρει υπό την προστασία του τον καταδικασθέντα σε ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, πλαστογραφία και παράνομη οπλοφορία. Το κάνει με κραυγαλέο τρόπο και τώρα που ο κατάδικος, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων για εκπαιδευτική άδεια, αναζητείται. Μιλώντας στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για “κόλαφο για την κυβέρνηση και το σωφρονιστικό σύστημα” δεν σπεύδει μόνο να δώσει με τον πιο προκλητικό τρόπο, άλλοθι στον κατάδικο, αλλά ζητάει και τα ρέστα από την πολιτεία.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις αλλαγές για ένα σωφρονιστικό σύστημα που θα επιτελεί τους σκοπούς της έννομης τάξης και την σωφρονιστική αποστολή του, με σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ που πριν από κάποιους μήνες είχε κάνει σημαία και οργάνωσε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα προς υπεράσπιση των εκβιαστικών αιτημάτων του Κουφοντίνα, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)