to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:29 | 18.03.2022

Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: «Η οπαδική βία και κάθε μορφή βίας δεν αντιμετωπίζεται με δογματισμούς και προπαγάνδα»

Κύρια σημεία της τοποθέτησης του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστου Σπίρτζη στο πλαίσιο της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού και Αθλητισμού για την οπαδική βία και τις παραλείψεις των αρμόδιων αρχών σχετικά με τη λειτουργία των λεσχών φιλάθλων.


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΟΣΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ

Είναι κοινός τόπος η αντιμετώπιση της βίας, όχι μόνο της οπαδικής, κάθε μορφής βίας. Εσείς έχετε ρίξει το βάρος σας στην τήρηση της τάξης, όχι στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Για αυτό και είναι υποστελεχωμένα όλα τα αστυνομικά τμήματα, όλα τα τμήματα ασφαλείας και είναι υπερστελεχωμένες οι υπηρεσίες της τήρησης της τάξης και της καταστολής. Και αναρωτιόμαστε: Αφού τα έχετε τόσο υπερστελεχωμένα, αφού κάνατε ρουσφετολογικές αποσπάσεις, αφού ιδρύσατε τη Δράση, την Οδό, την πανεπιστημιακή αστυνομία, υπερστελεχώσατε την ΥΜΕΤ, τη Δίας, του Πάνθηρες, τι κάνατε στον τομέα της τήρησης της τάξης; Γιατί τα ζητήματα της οπαδικής βίας δεν γίνονται στο γήπεδο πια. Γίνονται έξω από το γήπεδο. Είναι σαφώς αρμοδιότητα αυτών των υπηρεσιών τήρησης της τάξης. Δεν ασχολούνται με την οπαδική βία γιατί οι εντολές που έχει η ΕΛΑΣ είναι να ασχολείται με όποιον διαφωνεί με την κυβέρνηση, σε όποιον θέλει να διαδηλώσει σε μια συγκέντρωση, σε μια πορεία, την αντίθεση του με την κυβερνητική πολιτική. Και όχι να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους φαινόμενα που πραγματικά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με 4.268 πρόσθετους.

Να εντοπίσουμε τις πολιτικές μας διαφορές και να συνεννοηθούμε γιατί κι εμείς θα υπηρετήσουμε και πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει συστράτευση μεγάλου πολιτικού εύρους και όλης της κοινωνίας των πολιτών για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας. Και της οπαδικής αλλά και της έμφυλης βίας και της βίας σε ομάδες νέων και της βίας νεοναζιστικών οργανώσεων και της βίας που βλέπουμε στα σχολεία. Αυτά δεν γίνονται να αντιμετωπιστούν μονοδιάστατα, ούτε ευκαιριακά,  όταν έχουμε μία δολοφονία που μας συγκλονίζει όλους, επικοινωνιακά και προπαγανδιστικά, ούτε να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω καταστολής.

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΤΥΧΕΙ

Νομίζω, κύριε Θεοδωρικάκο, ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε τις προτάσεις μας. Προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι η αγορά δεν αυτορυθμίζεται. Κατέρριψε τον νεοφιλελευθερισμό. Πρέπει, ως κυβέρνηση να παραδεχθείτε και ότι το δόγμα του νόμου και της τάξης έχει πλήρως αποτύχει. Στην ασφάλεια του πολίτη, στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, στη βαρύνουσα εγκληματικότητα αλλά και στην τήρηση της τάξης.

Προτείνουμε μια αστυνομία η οποία δεν μπορεί να έχει ανεκπαίδευτους ειδικούς φρουρούς όπως παραδεχθήκατε μετά τη δολοφονία του αθίγγανου για να αντιμετωπίσει και το έγκλημα και τα θέματα της τήρησης της τάξης. Πρέπει να έχει ειδικούς επιστήμονες για να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, τις γυναικοκτονίες, το trafficking παιδιών και γυναικών, το ηλεκτρονικό έγκλημα. Δεν μπορεί να βασιστείς σε ανεκπαίδευτους ειδικούς φρουρούς που έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις, είναι άλλη η αποστολή των ειδικών δυνάμεων. Δεν γίνεται να βασιστεί κανείς ούτε σε ευχολόγια, ούτε σε ακραία καταστολή ούτε σε δρακόντεια νομοθεσία.

ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δεν αντιμετωπίζουμε, λοιπόν, αυτά τα ακραία ζητήματα χωρίς μια αστυνομία με ειδικούς επιστήμονες, με σύγχρονες δομές, με προληπτικές πολιτικές και διαδικασίες. Δεν αντιμετωπίζονται αυτά τα ζητήματα, χωρίς αξιόπιστους μηχανισμούς ελέγχου, χωρίς τη συμβολή της παιδείας. Τι έχει γίνει στο ελληνικό δημόσιο σχολείο στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση 3 χρόνια τώρα, κύριε υπουργέ; Είστε πολύ καλός στα στοιχεία. Να σας καταθέσω και εγώ μία μέτρηση, είναι του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου η οποία δείχνει ότι όταν τα παιδιά μεγαλώνουν σε περιβάλλον βίας στο διαδίκτυο και την τηλεόραση, θα αναπτύξουν κάποια στιγμή επιθετικότητα. Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο! Αυτοί οι άνθρωποι που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Άλκη δεν είναι νέοι άνθρωποι; Πριν λίγα χρόνια δεν τελείωσαν το σχολείο; Πώς τους προετοίμασε η ελληνική κοινωνία; Ποια μαθήματα έγιναν; Τι ρόλο έπαιξε η ΕΛΑΣ και οι αρμόδιες υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν τέτοια ζητήματα μέσω του διαδικτύου που όλα τα παιδιά μας είναι με ένα κινητό στο διαδίκτυο; Τίποτα, μηδέν.

Η ΕΛΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙ ΝΔ

Είπατε πάλι για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Αυτό είναι το μέλημά σας. Μας είπατε για την παρέμβαση στο Αριστοτέλειο. Βεβαίως, καμία ανοχή σε όσους εμπορεύονται και πουλάνε ναρκωτικά. Να μπαίνει η αστυνομία και να τους πιάνει. Αλλά δεν έχετε μια επιλεκτικότητα στις δράσεις σας; Γιατί δεν έγινε το ίδιο στο ΕΠΑΛ που είχαμε ακροδεξιούς; Γιατί δεν μπήκε η ΕΛΑΣ στα λειτουργούντα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη όταν ανέβηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης; Γιατί; Δίπλα στα δικαστήρια είναι, δίπλα στην αστυνομία. Ειχατε ενεργοποιήσει τότε και το δίκτυο πληροφοριοδοτών της ΕΥΠ. Ούτε η ΕΥΠ είδε, ούτε η αστυνομία ότι λειτουργούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής εκεί; Δεν ξέρατε ότι ακροδεξιά στοιχεία παρεισφρύουν στους χώρους των φιλάθλων; Δεν είχατε ενημέρωση από τα αστυνομικά τμήματα ότι εκεί είχαμε λέσχη, δεν το βρήκε ούτε το δίκτυο της ΕΥΠ, δεν το ήξερε κανείς; Δεν ξέρατε το ρόλο που παίζουν αυτές οι ομάδες στους ανεμβολίαστους και το κίνημα που έχουν αναπτύξει; Δεν θυμόσαστε το ρόλο που έπαιζαν για τη συμφωνία των Πρεσπών έξω από τα σπίτια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Μαζί τους δεν ήσασταν στις πλατείες;

ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΚΗ

Μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού τι έγινε; Στις 2 Φεβρουαρίου θύμα οπαδικής βίας 14χρονος στη Θεσσαλονίκη. Από τα χτυπήματα υπέστη αιμάτωμα στο συκώτι. 8/2 στο άλσος Βεϊκού, συμμορία χούλιγκανς χτύπησε νεαρό μετά την ερώτηση τι ομάδα είσαι. Στη Χαλκίδα, 10/2, άγριος ξυλοδαρμός οπαδού μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης του. 16/2, άγριος ξυλοδαρμός 22χρονου από χούλιγκανς στην Ελευσίνα. 17/2, νέο οπαδικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη, τον χτυπούσαν με πτυσσόμενο γκλοπ. 11/3 αφαίρεσαν τις ταμπέλες με τα ονόματα των θυμάτων οπαδικής βίας από το πάρκο αθλητικής φιλίας. 15/3, επίθεση με πέτρες στο πούλμαν του Άρη στο Βόλο.

ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΣΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ 

Και θέλω να σας κάνω μία ερώτηση. Ναι, συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για τους 12 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη. Μαθαίνουμε, όμως, και μερικά πράγματα ακόμη κύριε υπουργέ και εκεί πρέπει να πάρετε εσείς πρωτοβουλίες και να μας πείτε σήμερα τι ακριβώς θα κάνετε. Μαθαίνουμε ότι αξιωματικοί που υπηρετούσαν στα τμήματα οπαδικής βίας της ΕΛΑΣ, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε εμείς ούτε ανθρώπους ούτε φιλάθλους, ούτε σωματεία, στη συνέχεια εργάζονται στα αθλητικά σωματεία. Σας προτείνουμε εμείς να θεσμοθετήσετε να υπάρχει ασυμβίβαστο. Όποιος υπηρετεί στην ΕΛΑΣ να μη μπορεί για μια δεκαετία να εργαστεί με οποιοδήποτε τρόπο σε αθλητικό σωματείο. Πώς θα κόψετε αυτόν τον ομφάλιο λώρο;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ

Μαθαίνουμε, επίσης, ότι η ΕΛΑΣ εκτός από τις συλλήψεις έκανε έρευνα σε αυτή τη λέσχη που εσείς δεν ξέρατε ότι ήταν λέσχη. Εσείς να μην το ξέρετε κύριε Θεοδωρικάκο. Δεν το ήξερε το τμήμα ασφάλειας της περιοχής; Είναι δυνατόν; Τι στελέχωση είχε το τμήμα ασφάλειας της περιοχής; Μηδέν; Έναν, δύο, πέντε; Όπως έχουμε εδώ στην Ανατολική Αττική; Πόσους είχε και δεν ήξερε ότι χούλιγκαν πηγαίνουν σε έναν χώρο; Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΑΣ πήγε εκεί και έκανε έρευνα. Και βρήκε, από όσο γνωρίζουμε, λοστούς, μαχαίρια και άλλα. Τι μαθαίνουμε και θέλω να το επιβεβαιώσετε και να μας απαντήσετε. Οτι αυτά τα ευρήματα δεν πήγαν στην ανακρίτρια της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, δεν ασκήθηκε κατηγορητήριο για εγκληματική οργάνωση ώστε η υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών αυτά τα ευρήματα να τα εξετάσει για αποτυπώματα, dna και όλα τα υπόλοιπα. Δεν τα έστειλαν στην ανακρίτρια, έκαναν ξεχωριστή δικογραφία με έναν κατηγορούμενο, μάλλον έναν από αυτούς που νοίκιασαν τον χώρο, για πλημμέλημα για απλή κατοχή όπλων. Και στη συνέχεια δεν συσχετίσθηκαν οι δύο υποθέσεις, της δολοφονίας και των ευρημάτων γιατί αυτά τα ευρήματα, λέει, πήγαν στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης και τα είχαν πιάσει υπάλληλοι. Αν ισχύουν αυτά, αυτό είναι βόμβα, πραγματικά βόμβα, στον τρόπο που κάποια τμήματα της ΕΛΑΣ χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

Σας παρακαλούμε να υιοθετήσετε τις προτάσεις μας, να υπάρξει ένας ειλικρινής διάλογος από όλα τα κόμματα που είναι στη βουλή, από την κοινωνία των πολιτών, από την εκπαιδευτική κοινότητα από τον κόσμο του πολιτισμού, του αθλητισμού, τους φιλάθλους, να κινητοποιηθούν δυνάμεις, να δούμε ποια είναι τα αίτια και να τα αντιμετωπίσουμε κυρίως επενδύοντας στην πρόληψη. Πραγματικά, χρειάζεται ευρεία αφύπνιση, ευρεία πολιτική σύγκλιση για να αντιμετωπίσουμε τέτοια θέματα. Άλλωστε και μόνο η ανάγνωση που έκανε ο κύριος Αυγενάκης για τη σειρά των νομοθετημάτων που έχουν αποτύχει επί της ουσίας να αντιμετωπίσουν το ζήτημα το αποδεικνύει αυτό. Αφήστε την επικοινωνία και την προπαγάνδα και τη στοχοποίηση των πολιτικών σας αντιπάλων, είτε ως χώροι είτε ως πρόσωπα, και ξεκινήστε τις διαδικασίες να αποδεχθείτε κάποια πρόταση από κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης για όλα αυτά που έχετε οδηγήσει σε απόγνωση και σε μαρασμό την ελληνική κοινωνία ως επιτελικό κράτος. Για να μην ξεχνιόμαστε, κύριε Θεοδωρικάκο και ως υπουργός Εσωτερικών κάνατε εξαγγελίες και σας τα λέγαμε με καλή διάθεση. Σήμερα είναι σε αδιέξοδο η τοπική αυτοδιοίκηση με τους νόμους που περάσατε τότε. Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει τις πληρωμές των αναπτυξιακών οργανισμών και στο ΣτΕ η εισήγηση είναι κόλαφος για τον τρόπο που υπάρχουν οι αντιδήμαρχοι. Και σας τα λέγαμε με καλή διάθεση. Ελπίζω σε αυτό που είναι πολύ πιο σοβαρό θέμα, δεν αφορά μόνο τα έργα των δήμων και τη λειτουργία τους, είναι ζητήματα που μας έχουν συγκλονίσει πραγματικά όλους, να αλλάξετε σελίδα και να κάτσετε με ειλικρίνεια σε ένα τραπέζι διαλόγου με όσους προανέφερα για να οδηγηθούμε σε πολιτικές συγκλίσεις και ευρύτερες συγκλίσεις με την κοινωνία των πολιτών.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κύριε υπουργέ, θα περίμενα στην τοποθέτησή σας σήμερα να είστε πιο διαλλακτικός, να αναζητήσετε συγκλίσεις, σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που μας έχει συγκλονίσει όλους, όλη την ελληνική κοινωνία και εσάς. Εμείς δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις σας, ούτε αμφισβητούμε ότι για κάθε στέλεχος της κυβέρνησης, για κάθε βουλευτή της ΝΔ, προφανώς αξία έχει πάνω από όλα η ανθρώπινη ζωή. Αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα. Αυτό έλειπε να αμφισβητούμε τέτοια πράγματα. Εσείς όμως επιχειρείτε, πάλι, να αξιοποιήσετε και αυτό το θέμα προπαγανδιστικά, δυστυχώς, και θα ξεκινήσω με αυτό που επιχειρήσατε να κάνετε με τις εκλογές. Ότι δήθεν εμείς σας καταθέτουμε προτάσεις για να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας και να διαμορφώσουμε ένα δίπολο μεταξύ δεξιάς και αντιδεξιάς που δεν υπάρχει αλλά με την τοποθέτησή σας καταργήσατε και την πάλη των τάξεων. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αν θέλετε να συσπειρώσετε τον χώρο σας, τους βουλευτές σας κατ' αρχάς, αφήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, μην διαρρέετε ότι θα γίνουν εκλογές τον Μάιο. Το έχουμε καταλάβει γιατί το κάνετε. Μην τρομοκρατείτε και τους βουλευτές σας οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν θα βρίσκονται στην αίθουσα του κοινοβουλίου όποτε και να γίνουν οι εκλογές.

ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Αποδεχόμαστε, προφανώς, ότι πρώτιστη αξία για όλους μας είναι η ανθρώπινη ζωή. Και είπατε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τον κατηγορούμε ως εκπρόσωπο του ακραίου νεοφιλελευθερισμού στη χώρα, κατέβασε τα ρολά σε βάρος των μεγάλων επιχειρήσεων στην πρώτη καραντίνα. Δεν είπατε όμως αυτό που πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι δύο στους τρεις πέθαναν εκτός ΜΕΘ, δεν είπατε ότι δεν δώσατε επαρκή χρήματα για τη δημόσια υγεία ώστε να έχουμε αυτά που έπρεπε και δεν είπατε πόσα εκατοντάδες εκατομμύρια δώσατε μόνο σε μεγάλες εταιρείες σε πλήρη αναντιστοιχία μεταξύ αυτών που δώσατε στις μεγάλες εταιρείες που δώσατε για τον κορωνοϊό σε σχέση με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτά δεν τα είπατε. Κι αυτά δεν είναι δογματισμοί, στοιχεία είναι. Και επειδή είστε πολύ καλός στα στοιχεία αλλά και στην παρουσίασή τους, φέρτε μας και αυτά τα συγκεκριμένα στοιχεία. Να δούμε πόσα πήραν οι μεγάλες επιχειρήσεις και πόσα οι μικρές και τι αντιστοιχία υπάρχει. Πόσα λεφτά έπρεπε να δώσετε για να μην πεθαίνουν δύο στους τρεις συμπολίτες μας εκτός ΜΕΘ.

ΟΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ

Είπατε ότι κάναμε λάθος στο ότι έγιναν προσλήψεις 4.500 ειδικών φρουρών. Είναι 3.648 είπατε. Αλλά δεν προσθέσατε τους 600 πρόσθετους που έχετε βάλει στον διαγωνισμό για την πανεπιστημιακή αστυνομία όπως δεν μας είπατε πόσο ζήλεψαν αυτή τη δόξα και το αποτέλεσμα των ειδικών φρουρών τα άλλα σώματα ασφαλείας. Και έκανε το ίδιο η πυροσβεστική με τους δασοπυροσβέστες-κομάντος, το λιμενικό σώμα (κατά το συνοριοφύλακες θα έχουμε θαλασσοφύλακες). Ναι, λοιπόν, είναι 4.268, χίλια συγνώμη... Αν κάνατε αυτές τις προσλήψεις στα νοσοκομεία και με τον ίδιο τρόπο ακόμη, τον ρουσφετολογικό τρόπο που τις κάνατε στους ειδικούς φρουρούς και τους συνοριοφύλακες, αν το κάνατε στα νοσοκομεία, κύριε Θεοδωρικάκο, θα σας χειροκροτήσαμε κι εμείς. Δεν το κάνατε. Προτιμήσατε να υπηρετήσετε τον δογματισμό του νόμου και της τάξης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)